Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Victor Sterpu: „Cînd sînt în apele mele, pot cîștiga orice competiție”

1 feb. 2021,, 18:45   Sport
2911 0

O nouă stea a răsărit pe firmamentul judo-ului național. Rezultatele arătate de Victor Sterpu vorbesc de la sine. Astfel, la vîrsta de 20 de ani el a cucerit, în luna septembrie 2019, titlul de campion european, iar apoi și-a adjudecat medalia de bronz la Mondiale, ambele competiții fiind rezervate juniorilor.

Iar în 2020 el este autorul unor realizări inedite, remarcabile prin strălucirea sa. Primo, cîștigă încă două titluri continentale supreme: mai întîi domină Europenele de tineret Under-23, iar apoi și cele de seniori, devenind astfel triplu campion continental, la categorii de vîrstă diferite. Secundo, este primul reprezentant al Republicii Moldova care se impune la un Campionat European de judo pentru seniori. Aceste realizări ne vorbesc despre colosalul potențial al tînărului judoka. Iar cel mai mare vis al său, de a se califica și a evolua cu succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ce se vor desfășura în 2021, este pe cale de a se împlini.

„Am visat întotdeauna să iau „aurul” european la seniori, însă, ca să fiu sincer, nu am planificat să obțin o asemenea realizare la vîrsta de doar 21 de ani. Într-o mare măsură datorez acest succes antrenorului meu Valeriu Duminică, colegilor cu care mă antrenez zi de zi în sală, precum și susținerii venite din partea Federației de Judo din Republica Moldova. Și vreau să mai fac o mărturisire: Nu intenționez să mă opresc aici, ci voi căuta să-mi îmbunătățesc performanțele, voi căuta să escaladez culmile olimpice”, mărturisește sportivul.

Întrebat de Asociația Presei Sportive ce planuri are de viitor, Victor Sterpu spune că visează să participe la turnee internaționale, pentru a-și ridica ratingul în vederea obținerii unei foi olimpice pentru Tokyo.

„De mic visam să ajung la Olimpiadă, care uite că este pe cale de a se împlini. Vreau să le demonstrez japonezilor că sîntem și noi puternici în judo, că avem luptători talentați, cu caracter și tehnici. Care știu să gîndească și acționeze eficient pe tatami. Căci avem aici, acasă, o școală de judo extraordinară, cu specialiști de-a dreptul fenomenali. De am avea și un sprijin financiar pe măsură, cred că rezultatele ar cunoaște și ele un spor considerabil”, adaugă Sterpu.


Chiar dacă îi este cam greu să facă sport de performanță în R. Moldova, Victor Sterpu spune că îi face o plăcere deosebită să meargă pe această cale a sportului, să persevereze și să învingă.

„În ceea ce privește Jocurile Olimpice, am toată încrederea că dacă prind o zi bună, voi putea concura chiar și pentru titlul suprem. Cînd sînt în apele mele, pot cîștiga orice competiție”, a conchis judocanul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?