X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vernidub: "Sîntem fericiți că am ocupat locul trei, cu Șahtior vom juca cu echipa de luptă"

7 dec. 2021,, 10:15   Sport
2227 0

Antrenorul principal al FC Sheriff, Iurii Vernidub, și mijlocașul Sebastien Till au vorbit cu presa de la Kiev, înainte de meciul din a șasea zi a Ligii Campionilor cu Șahtior Donețk.

Iuri Vernidub și-a împărtășit impresiile despre experiența sa din prima ligă, a povestit despre jucătorii care au primit traume și atitudinea hotărîtă față de meciul cu Șahtior.

– Sunt foarte bucuros să mă aflu din nou în Ucraina pe acest frumos stadion olimpic. Sunt foarte fericit că am revenit acasă și că mîine urmează un joc cu un club ucrainean bun, lider – Șahtior. Acesta este ultimul joc al etapei grupelor Ligii Campionilor, din păcate, nici noi, nici Șahtior nu mergem mai departe, dar merg Real Madrid și Inter. Cu toate acestea, sÎntem fericiți că, indiferent de jocul de mÎine, am ocupat locul trei și vom participa 1/16 DE finala a Ligii Europei.

- Meciul de mîine nu are o semnificație de turneu, dar va triumfa echipa dvs. după ce ați învins Șahtior la Tiraspol?

– Cred că rezultatul ar trebui în primul rînd să pună presiune nu pe noi, ci pe Șahtior. Am jucat bine acasă și am cîștigat cu 2-0, a fost primul joc al etapei de grup. Mîine va fi un meci dificil, cunosc clubul Șahtior (Donetsk). Dar și noi ne-am pregătit și vrem să avem unul dintre cele mai bune meciuri și să ne bucurăm de joc. Și ca acest meci să se încheie cu un rezultat pozitiv pentru noi.

– Primul și ultimul joc din grup este împotriva Șahtior. Cît de mult s-a schimbat echipa Sheriff în acest sezon al primei ligi?


- O dublă impresie. Am început foarte bine – cu două victorii. Mai întîi am bătut echipa Șahtior cu 2-0 acasă, apoi Real Madrid cu 2-1 în deplasare. Este clar că ambițiile noastre au început să scadă, dar știam foarte bine ce ne aștepta în continuare, așa că am încercat să jucăm la maxim și să înscriem cît mai multe puncte posibil. Cu toate acestea, am pierdut de două ori în fața lui Inter acasă, și lui Real Madrid. Bineînțeles, înțelegem cu cine ne întîlnim mîine. Șahtior (Donetsk) este un club cu mulți jucători foarte puternici, scumpi, mulți brazilieni - tehnici, rapizi, așa că nu va fi ușor, dar sîntem pregătiți pentru această luptă. Au fost răni inutile – probabil asta ne-a bătut. Au fost multe pierderi în rîndul jucătorilor: și Momo Yansane a căzut pentru o perioadă lungă de timp, și Jasur Yahshiboev, și Moussa. Au fost pierderi pe care, din păcate, nu le-am putut compensa. Acest lucru se datorează și reglementărilor, deoarece, conform regulilor UEFA, nu putem declara mai mult de 17 străini. Poate că și acest lucru și-a jucat în cele din urmă rolul. Pentru mine, ca antrenor principal și pentru întreaga echipă, aceasta va fi o lecție pentru viitor. Vom trage concluzii și vom merge mai departe.

– Cum vă veți configura jucătorii pentru meciul următor? Le veți cere să arate calitatea jocului, să pună accent pe rezultat sau le veți spune: "Băieți, aceasta este Liga Campionilor. Urcați pe teren și distrați-vă în acest meci!”?

- Sebastian Till, care este prezent la Conferința de presă, nu mă va lăsa să mint, înainte de fiecare meci le spun aceleași cuvinte, că trebuie să iasă și să joace fotbal, să primească plăcere. Ce înseamnă să primească plăcere? Înseamnă să se comporte liberal pe teren, să joace fotbal, nu să lovești și să alergi, dar într-o alergare scurtă și medie, să-ți construiești atacurile. În acest grup, ne-au prezis de la bun început că vom fi al patrulea, dar noi am reușit să batem un club atît de puternic ca Șahtior. Înțelegem că mîine, chiar dacă jocul nu va rezolva nimic, va fi un meci dificil. Știu că Șahtior este o echipă de luptă care va dori cu adevărat să se răzbune. Prin asta și este interesant fotbalul. Mîine trebuie să ieșim și să primim plăcere de la joc. Iar plăcerea este atunci cînd faci totul corect pe teren, nu te oprești nici un minut, ești în permanență în mișcare și îndeplinești cerințele antrenorului.

– Cu Real Madrid, Inter și Șahtior în grup, v-ați putut imagina că veți putea asigura Euro primăvara înainte de timp?

- Cred că niciodată. Noi înțelegeam foarte bine că acesta a fost un grup al morții, dar cu eforturi și o dorință incredibilă am reușit să ne asigurăm că mai departe va merge Sheriff, iar Șahtior rămîne fără Euro primăvara.

- Fosta dvs. echipă " Zarea "avea porecla "bărbați". Dar ce poreclă ați putea da echipei dvs. actuale - "Sheriff"?

- Bărbați internaționali.

- Din cîte știm, contractul dvs. cu Sheriff se termină vara viitoare. Există informații neoficiale că unii reprezentanți ai cluburilor ucrainene, în special Dnipro-1, au început deja negocierile cu dvs. E adevărat?

- Resping în totalitate aceste cuvinte. În primul rînd, eu nu am dreptul să negociez cu cineva în timp ce am un contract cu Sheriff. În al doilea rînd, după meciul cu Petrocub, am spus că în inima mea întotdeauna va exista loc pentru Sheriff, deoarece cu această echipă am avut ocazia să particip pentru prima dată la faza grupelor Ligii Campionilor. Se poate întîmpla că-mi voi reînnoi contractul și voi rămîne în acest club.

- Sînteți ucrainean, jucați împotriva unei echipe ucrainene în Ucraina și ați spus că "Sheriff" este pentru totdeauna în inima dvs., dar ce este în sufletul dvs.?

- Da, sînt ucrainean, dar acesta este un sport, întotdeauna cineva cîștigă. Fie ca cel mai puternic să cîștige. În momentul de față sînt antrenorul principal al Sheriff și sînt pur și simplu obligat și trebuie să protejez interesele acestui club, în ciuda faptului că Șahtior este un club ucrainean, un club al țării pe care o iubesc foarte mult. Nimic personal. Este doar sport, să cîștige cel mai puternic.

- Ținînd cont de faptul că Sheriff continuă să lupte în competițiile europene, planificați să consolidați prin transfer echipa în timpul iernii? Se află în sfera de interese a clubului moldovean jucătorii din Prima ligă ucraineană?

– Există o mică nuanță în ceea ce privește consolidarea. Din păcate, în conformitate cu regulile și reglementările UEFA, chiar și în această perioadă înainte de Europa League, putem retrage cel mult trei jucători și să adăugăm, de asemenea, trei. Nici mai mult, nici mai puțin. Există probleme în această privință, dar, desigur, vom căuta opțiuni. S-ar putea să avem și alte probleme: cineva va pleca, cineva își va încheia contractul, cineva va fi interesat de cluburi mai renumite, iar Sheriff va avea ocazia să pună în aplicare transferul. Este greu să vorbim acum, trebuie să așteptăm ianuarie-februarie, cînd va fi mai clar. Există mulți jucători de fotbal din Ucraina pe care aș dori să-i văd în Sheriff, dar există un mic ”dar”. Cineva nu vrea să vină aici, dar vrea anume în Europa. Din păcate, îmi va fi greu să obțin jucătorii pe care-i vreau eu, pentru că dacă și voi lua pe cineva din Ucraina, doar pe cel pe care îl cunosc bine și care va fi lider. Numai așa.

– V-ați îndeplinit deja visul privind Liga Campionilor, dar care sînt planurile dvs. pentru Liga Europei?

- Visul nostru s-a împlinit, așa cum am spus, am fost într-o poveste. Să dea Dumnezeu ca ea să se termine pe o notă majoră, bună. Viața continuă, Europa League este Europa League, desigur că noi și aici avem ambiții. Haideți să așteptăm pînă pe 13 decembrie, cînd vom afla adversarul în playoff. În Europa League joacă și cluburi serioase și puternice. S-ar putea ca pînă atunci să trebuiască să reconstruim din nou echipa, dar asta e treaba noastră, viața noastră. Sîntem pregătiți pentru asta.

– Care dintre jucători a rămas la Tiraspol și nu va juca cu Șahtior? Roberto De Zerbi a spus că mîine va oferi șansa jucătorilor tineri să se afirme, dar dvs. nu ați avut gîndul de a juca la fel cu o echipă experimentală?

- La Kiev cu noi nu a venit Jasur Yahshiboev, a rămas și Moussa, care a suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu doar o săptămînă și jumătate. Aceasta este o pierdere pentru noi și înțelegem că nu va fi ușor. Dar există aceștia băieții care au jucat deja 13 jocuri în competițiile europene. Principiul pe care l-am avut și rămâne același este: pe teren ies cei mai puternici. Nu văd nici un sens să schimb ceva. În ceea ce privește cuvintele lui De Zerby, este dreptul lui să aleagă cine joacă și cine nu. Am citit, de asemenea, că Șahtior a trebuit să joace patru meciuri pentru a se califica pentru Liga Campionilor. Ei au jucat patru, iar noi - opt. Și știind puterea echipei Șahtior și modul în care clubul s-a consolidat înainte de Liga Campionilor, între noi există o mică diferență. Mîine vom ieși ca o echipă de luptă și vom lupta cu cei care sînt astăzi mai puternici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?