X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vedeta nataţiei mondiale îşi termină cariera sportivă

20 dec. 2018,, 16:50   Sport
2568 0

Missy Franklin, cvintuplă campioană olimpică la înot, şi-a anunţat retragerea din activitate, la doar 23 de ani, din cauza problemelor de sănătate.

După Jocurile Olimpice din anul 2016, sportiva din Statele Unite a acuzat dureri intense la ambii umeri, fiind nevoită să se opereze un an mai tarziu. Anul acesta, în timp ce se pregătea să revină în bazin, Franklin a fost diagnosticată cu tendinite severe la articulaţiile mîinilor, motiv care a determinat-o să renunţe la carieră.

"Înotul mi-a oferit tot ce am. sînt foarte recunoscătoare. După ce am triumfat la Londra, am avut multe oportunităţi în viaţă. Sper că am fost un exemplu pentru înotătorii care sînt la început de drum", a declarat sportiva.

Cînd avea doar 17 ani, Franklin a cîştigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, devenind prima înotătoare americană care a reuşit această performanţă.

Franklin mai are în palmaresul său 11 titluri de campioană mondială, fiind şi deţinătoarea recordului lumii în proba de 200 de metri spate. În total, sportiva a cucerit 27 de medalii în competiţiile internaţionale la care a participat de a lungul carierei sale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?