Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Vasile Chirtoca: "Boxerii moldoveni vor obține încă multe succese"

22 ian. 2023,, 10:30   Sport
2400 0

Președintele Federației de box din Moldova, președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, este convins că boxul moldovenesc va avea noi succese, iar boxerii moldoveni talentați vor deveni deținători ai celor mai înalte premii la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale.

Într-un interviu pentru portalul Noi.md, răspunzând la întrebarea dacă a reușit să realizeze 100% din planurile sale creative în dezvoltarea și succesul boxului moldovenesc sau încă urmează a fi realizate, Vasile Chirtoca a menționat următoarele: ” Desigur, avem spre ce tinde. Aș dori să avem un campion olimpic. Aș vrea să avem un campion mondial. S-a întîmplat așa că, cîțiva sportivi au fost aproape de piedestal la campionatele mondiale, dar nu am reușit niciodată să devenim cîștigătorii acestuia. Și cred că în veacul meu, vom avea totuși astfel de realizări”.

Potrivit lui, aceste obiective sînt realiste, deoarece în fiecare ciclu olimpic, avem cel puțin unu-doi boxeri care ar putea pretinde la cele mai mari rezultate.

”Acum deocamdată avem un astfel de boxer –cîștigător al Campionatului European de la Chișinău, Alexandru Paraschiv. El este un boxer foarte puternic, talentat. El este antrenat de tatăl său Iurie Paraschiv, cu care, apropo, am practicat boxul împreună.

Și cresc tineri buni! Avem mereu cîștigători ai celor mai mari competiții în rîndul tinerilor, juniorilor, elevilor. O parte dintre ei anul acesta trece la boxul pentru adulți. Vom vedea cum se vor prezenta tinerii în anul preolimpic”, a menționat președintele Federației de Box din Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?