Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Valieva este pe primul loc după programul scurt al probei individual

15 feb. 2022,, 20:50   Sport
3296 0

Patinatoarea rusă Camila Valieva conduce după programul scurt al probei individual la Jocurile Olimpice de la Beijing. Ea a fost apreciat cu 82,16 puncte. A doua este Anna Șcerbakova (80,20), a treia este japoneza Kaori Sakamoto (79,84).

Patinatorii vor demonstra programul liber la proba individual pe 17 februarie, transmite Noi.md cu referire la sputnik.md.

Valieva are 15 ani, este actuala campioană a Rusiei și Europei, sportiva deține recorduri mondiale la ambele genuri de probe și la suma punctajului. Șcerbakova are 17 ani, ea este actuala campioană mondială. Trusova, în vârstă de 17 ani, este medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, deține și două medalii de bronz la Campionatele Europene.

Agenția Internațională de Testare Doping (ITA) a raportat anterior că testul doping al lui Valieva din 25 decembrie 2021 a fost pozitiv pentru trimetazidină. Testul a fost făcut de laboratorul antidoping din Stockholm pe 8 februarie.

Agenția Rusă Anti-Doping i-a impus o suspendare temporară lui Valieva, pe care a ridicat-o după ce sportiva a contestat rezultatele testului pe 9 februarie. Comitetul Internațional Olimpic (CIO), Agenția Mondială Antidoping (WADA) și Uniunea Internațională de Patinaj (ISU) au venit cu un protest la Curtea de Arbitraj pentru Sport, care a audiat cazul duminică seara.


Curtea de Arbitraj pentru Sport i-a permis sportive să participe la proba individual la Jocurile de la Beijing. Totuși, după decizia Curții, CIO a declarat că, în cazul în care Valieva va câștiga una dintre medalii, ceremonia de premiere nu va avea loc.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?