X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Moldova va avea 6 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

20 aug. 2021,, 14:00   Sport
3226 0

Republica Moldova va fi reprezentată de 6 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, care se vor desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie, transmite IPN.

Aceștia sînt: Oleg Creţul şi Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul şi Larisa Marinencova (powerlifting).

Oleg Creţul, în vîrstă de 46 de ani, este nevăzător. Sportivul are în palmares trei participări la Jocurile Paralimpice şi una la Olimpiada de la Atlanta din 1996. Oleg este medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Atena din 2004 şi campion la Beijing în 2008. A obţinut aceste performanţe în selecţionata paralimpică a Federaţiei Ruse, iar acum vrea să aducă o medalie şi pentru Republica Moldova.

„Eu sînt moldovean, desigur că vreau să aduc o medalie şi pentru ţara mea. Mă pregătesc şi fac totul pentru a atinge acest scop”, a declarat Oleg Crețul, care este și președintele Comitetului Paralimpic din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?