X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

În premieră: Moldova va găzdui Campionatul European de Rugby pe plajă

19 iul. 2021,, 15:11   Sport
2606 0

Din 2017 Campionatul European de Rugby pe plajă se desfășoară anual. Anul acesta, Moldova a devenit gazda turneului pentru prima dată, prima etapă a campionatului va avea loc aici. Acest lucru a devenit posibil grație deschiderii stadionului de fotbal pe plajă „La Izvor”, care este unic în felul său pentru Republica Moldova.

Echipa de rugby masculin din Moldova pe plajă condusă de Igor Mișin și Alexandru Bejan va participa la Campionatul European. „Haiducii” - denumirea echipei naționale, participant permanentă la campionatele europene. Vor juca împotriva echipelor naționale din Croația, Romînia, Rusia, Turcia și Bulgaria.

Prima rundă a Campionatului European de Rugby pe plajă din 2021 va avea loc în perioada 24-25 iulie. La el vor participa 13 echipe - șase bărbați și șapte femei. Echipa feminină de rugby pe plajă a Moldovei sub conducerea lui Alexandru Șișcan se va întîlni cu echipele naționale din Croația, Romînia, Rusia, Turcia, Bulgaria și Letonia.

Meciurile turneului vor avea loc pe stadionul de fotbal pe plajă din parcul «La Izvor». Acesta este primul turneu de acest nivel care va fi găzduit de noua arenă modernă, construită de Federația de Fotbal din Moldova cu sprijinul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și Consiliul Municipal Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?