X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cine au fost numițți "Sportivii anului", la Gala Laureus

19 feb. 2020,, 03:30   Sport
1942 0

Fotbalistul argentinian Lionel Messi şi pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton au împărţit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului la Gala Laureus, ce s-a desfăşurat în capitala Germaniei, la Berlin. Pentru prima dată distincţia a fost primită de doi sportivi.

"Am crescut într-un gen de sport ce îmi umple viaţa de sens. Sînt foarte recunoscător acestuia pentru tot ceea ce îmi oferă", a menţionat Hamilton, scrie noi.md cu referire la publika.md.

Messi, care a devenit primul fotbalist laureat al premiului, nu a fost prezent la gală, dar a trimis un mesaj: "Este un premiu foarte important, unul special. Sunt onorat să devin primul sportiv care obţine acest premiu, venind din sporturile de echipă".

În 2019, Hamilton a cucerit al 6-lea său titlu de campion mondial în Formula 1, iar Messi a obţinut "Balonul de Aur" tot pentru a 6-a oară.

Premiul Laureus pentru cea mai bună sportivă a anului i-a revenit gimnastei americane Simone Biles, care a cucerit 5 medalii de aur la Campionatele Mondiale.

"Contează enorm pentru mine. Este al treilea al meu premiu Laureus. Sunt foarte recunoscătoare şi vreau să-i felicit pe toţi ceilalţi nominalizaţi", a precizat Simone Biles, gimnastă.

"Naţionala" de rugby a Africii de Sud, care a cucerit Cupa Mondială în 2019, a fost desemnată drept "Cea mai bună echipă a anului.

Premiile Laureus se decernează începînd din anul 2000. Peste 1000 de jurnalişti din 70 de ţări crează o listă a sportivilor nominalizaţi, iar cîştigătorii sînt determinaţi în urma voturilor membrilor academiei Laureus, alcătuită din foşti sportivi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?