Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Următoarea ședință a Comitetului Executiv UEFA va avea loc la Chișinău

12 iul. 2021,, 17:15   Sport
2964 0

Următoarea ședință a Comitetului Executiv UEFA este programată să aibă loc la Chișinău, pe 22 septembrie curent. Despre aceasta a fost anunțat oficial la ultima adunare a executivului, care a avut loc, ieri, la Londra cu ocazia finalei Campionatului European 2020, Italia - Anglia.

Astfel, capitala Moldovei va găzdui în premieră adunarea conducerii supreme a Uniunii Europene de Fotbal.

Site-ul nostru va vă informa despre detaliile organizării acestui eveniment de importanță continentală.

De asemenea, forul european a luat decizia de a spori resursele în lupta împotriva meciurilor trucate și astfel va continua dezvoltarea grupului intern de experți și anchetatori în domeniu. Această decizie este rezultatul unui studiu independent de fezabilitate, care a demonstrat că inteligența, investigația și prevenirea sînt principalele sectoare care trebuie consolidate pentru a combate meciurile trucate.

Planul de acțiuni se va concentra, printre altele, și pe consolidarea cooperării cu autoritățile internaționale și locale, pe creșterea expertizei și a sprijinului pentru persoanele cheie care luptă cu meciurile trucate la nivel național și internațional (în special ofițerii de integritate ai asociațiilor membre UEFA), dezvoltarea unui program cuprinzător de educație, conștientizare și formare, dezvoltarea și utilizarea instrumentelor tehnologice suplimentare pentru a identifica mai bine preocupările de integritate și a consolida resursele umane.

S-a mai decis că, din sezonul 2022/23, asociațiile membre UEFA trebuie să numească un ofițer dedicat Responsabilității Sociale a Fotbalului (FSR) și să dezvolte o strategie corespunzătoare începînd cu sezonul următor.

Aceste măsuri vor permite UEFA să își realizeze potențialul de a-și îndeplini obiectivele statutare în mod strategic pentru a preveni toate metodele sau practicile care ar putea pune în pericol integritatea meciurilor sau competițiilor sau ar putea da naștere abuzului în fotbal și să promoveze și să protejeze standardele etice și buna guvernanță în fotbalul european.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?