Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un tînăr a reprezentat R. Moldova la cursa de ciclism The Transcontinental Race

11 aug. 2022,, 14:15   Sport
2338 0

Dragomir Țiței, originar din Bălți, este primul reprezentant al Republicii Moldova care a reușit să ia startul și să finiseze cea mai dificilă cursă de ciclism de anduranță din Europa, The Transcontinental Race, ediția a 8-a.

The Transcontinental Race e o cursă de anduranță self-supported de 4000+ km în care concurenții trebuie să se organizeze și să se descurce pe cont propriu. Există anumite porțiuni de drum obligatorii, în rest fiecare trebuie să își creeze și să parcurgă propriul traseu, transmite oficial.

Cursa de anul acesta a început pe 24 iulie, la 10 seara, din Geraardsbergen, Belgia și a traversat Europa, avînd puncte obligatorii de control în Cehia, Italia, Muntenegru și România, ca mai apoi să se termine în Burgas, Bulgaria.

Dragomir a parcurs în total 4443 km acumulînd peste 50.000 metri diferență de nivel în 14 zile, 10 ore și 54 minute, timp oficial. A parcurs în mediu 307 km pe zi și s-a clasat la final pe locul 63 din 250 cicliști care au luat startul. Mai mult de 1/3 din concurenți au abandonat la un moment dat sau nu au reușit să se prezinte la punctele de control în timp util ce a dus la descalificare.


În drumul său Dragomir a traversat următoarele țări: Belgia, Olanda, Germania, Cehia, Austria, Elveția, Italia, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Serbia, România și Bulgaria.

Cursa a fost cîștigată de austriacul Christoph Strasser, ciclist de anduranță profesionist, de 7 ori cîștigător a cursei ”Race Across America”, multiplu deținător de recorduri mondiale în această disciplină.

În schimb, Dragomir este amator, are un job full time, nu are sponsorizări, se antrenează în timpul liber, iar la Transcontinental Race a participat avînd un buget foarte redus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?