Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Un strigăt de ajutor din partea antrenorilor de sport pentru copii

17 sep. 2020,, 00:55   Societate
8954 0

Antrenorii secțiilor sportive pentru copii pe care elevii le frecventează gratuit, din contul statului, dar nu au posibilitatea acum să se antreneze în sălile de sport a școlilor din cauza interdicțiilor introduse anterior din cauza pandemiei COVID-19, cer autorităților din Republica Moldova să le permit cît mai curînd copiilor să se antreneze în mod normal în săli, pentru ca aceștia să nu-și piardă forma și interesul pentru sport.

Cu un astfel de îndemn către autorități într-un interviu acordat portalului Noi.md a venit unul dintre antrenori care a vrut să-și păstreze anonimatul.

El a vorbit în detaliu despre problemele cu care se confruntă tinerii sportivi și sportul pentru copii în general, după introducerea restricțiilor și interdicțiilor în condițiile COVID-19.

Copiii nu aveau unde să se antreneze din cauza faptului că toate sălile de sport au fost închise. Acum lucrează sălile de sport private cu cercuri și secții cu plată, iar în școlile sportive, unde se desfășurau activități gratuite cu copiii, sălile sînt închise.

"Noi pregătim viitorii sportivi profesioniști, încercăm să-i pregătim pentru echipa națională. Nu toată lumea din clasa a 12-a poate merge peste hotare, să semneze un contract. Pentru a deveni un atlet profesionist trebuie să se antreneze în fiecare zi. Cineva s-a antrenat deja 5-6 ani, iar acum au o pauză forțată. Copiii își pot pierde abilitățile. Din cauza situației create, unii tineri au plecat deja din rîndul celor care au vrut să devină sportivi profesioniști, iar acum ei nu văd în acest lucru nici un sens, pentru că nici măcar nu se pot antrena în mod normal", a menționat antrenorul de copii.


El și-a exprimat nedumerirea față de faptul că, sălile școlilor sportive, unde se desfășoară antrenamentele pentru sporturi de Joc, rămîn încă închise, în ciuda faptului că de la 1 septembrie s-au deschis toate școlile de cultură generală și rămîn neclare perspectivele de deschidere a astfel de școli sportive în viitorul apropiat.

El a menționat că înțelege că sportul, în special cel pentru copii, nu este atît de important în acest moment pentru demnitari, care trebuie să rezolve probleme mult mai importante, dar le-a cerut să nu uite că un stil de viață sportiv, antrenamentele sînt o mare binecuvîntare pentru copii, care au obosit deja de învățămîntul online la toate disciplinele.

"Ei stau în fața computerelor, se mișcă puțin, joacă jocuri pe calculator. Dar ei au nevoie de lecții și încercări în viața reală, trebuie să încerce să-și exercite calitățile, să fie rezistenți fizic și moral și să nu se afunde în spațiul virtual unde cîștigă doar apăsînd diferite butoane. Și există deja multe exemple în care copiii părăsesc sportul adevărat, din cauza diferitelor turnee online, jocuri virtuale, ceea ce este foarte trist", a spus specialistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?