X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Un renumit jucător de tenis și-a anunțat retragerea din sport, plîngînd

11 ian. 2019,, 20:30   Externe
3343 0

Jucătorul de tenis Andy Murray a anunțat joi noaptea, că Australin Open ar putea fi ultimul său turneu din carieră. Sportivul a fost emoționat și a plîns în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o la Melbourne.

După ce a fost întrebat cum se simte, el a răspuns: "Nu grozav" şi apoi i-a venit să plîngă, astfel că a ieşit din sală pentru scurt timp, pentru a-şi reveni.

El a spus că durerea la şoldul drept, din cauza căreia a fost operat în urmă cu un an, nu a dispărut şi a făcut să nu mai aibă bucuria dinainte de a se antrena şi a participa la competiţii.

"Nu mă simt bine. Am probleme de mai mult timp. Am dureri mari probabil de 20 de luni. Am făcut tot ce se putea pentru a nu mai avea dureri la şold. Nu m-a ajutat prea mult. sînt mai bine decît eram acum şase luni, dar încă am dureri mari. A fost dificil. În decembrie, am vorbit cu echipa mea şi le-am spus nu mai pot continua astfel. Că am nevoie să închei, pentru că jucam fără să am idee cînd va înceta durerea. Am simţit că trebuie să iau această decizie. I-am spus echipei mele: 'Cred că aş putea rezista pînă la Wimbledon, acolo aş vrea să îmi închei activitatea'. Dar nu sînt sigur că pot face asta", a explicat sportivul, citează Romania TV.

Ultimii ani au fost un adevărat chin pentru Murray, în vîrstă de 31 de ani, care a rescris istoria tenisului din Marea Britanie, iar accidentările l-au ţinut, constant, departe de forma care l-a consacrat, l-a dus pe primul loc în lume şi i-a asigurat locul în "Big 4", alături de Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic.

Scoţianul are în palmares două titluri de Grand Slam la Wimbledon (2013 şi 2016), unul la US Open (2012), dar şi ocuparea primului loc în ierarhia mondială.

Andry Murray a fpst de cinci ori finalist la Australian Open (2010, 2011, 2013, 2015 şi 2016).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?