Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un judocan moldovean a fost medaliat cu bronz la prestigiosul turneu de la Budapesta

27 oct. 2020,, 10:50   Sport
4631 0

Judocanul moldovean Petru Pelivan (antrenor Valeriu Duminică) a cîștigat o medalie de bronz la prestigiosul turneu mondial Grand Slam care s-a încheiat ieri la Budapesta.

Sportivul moldovean la vîrsta de 20 de ani se află pe poziția 126 în clasamentul mondial la categoria de greutate de pînă la 73 de kilograme, relatează point.md cu referire la infotag.md

A ieșit învingător în patru lupte împotriva oponenților cu rang mai înalt. După cum a explicat antrenorul senior al echipei naționale de judo a Moldovei Valeriu Duminică, potrivit rezultatelor turneului, Pelivan a cîștigat 500 de puncte, ceea ce i-a permis să se claseze pe poziția 58.

„Petru a arătat o luptă strălucitoare. Este capabil să participe cu succes la alte cîteva turnee pentru a cîștiga un bilet la Jocurile Olimpice de vară, care urmează să se desfășoare în capitala Japoniei Tokyo, în 2021", a spus Duminică, care, în calitate de atlet, a concurat în 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Fiind junior, Petr Pelivan va participa și la viitoarea ediție a Campionatului Europei de Tineret care va avea loc în Croația.
La turneul de la Budapesta au participat 460 de sportivi din 69 de țări. Șapte sportivi au participat la competiție din partea Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?