X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un fotbalist şi-a recuperat cel mai de preţ trofeu, la trei ani distanţă după ce l-a pierdut la licitaţie

11 ian. 2021,, 22:30   Sport
6801 0

Ian Wright a fost un jucător emblematic pentru Arsenal Londra. A acumulat numeroase suveniruri, aproape 500, de-a lungul carierei sale. Apoi, în 2018, le-a pierdut pe toate, transmite mediafax.ro.

Cînd spui tunar, porecla data celor de la Arsenal, spui automat şi Ian Wright. Şapte ani la club, şi 151 de goluri în 253 de meciuri. Cifrele au adus în casa lui Wright numeroase premii, mingi cu semnături importante, tricouri, o Gheată de Aur şi Premier League Hall of Fame.

“Dumnezeule! Unde le-ai găsit? Unde ai găsit asta? E gheata mea. Şi mingiile. Unde le-ai găsit, prietene? Nu-mi vine să cred că le-ai găsit”

Cînd au fost prea multe pentru a fi ţinute în casă, Wright le-a mutat într-un depozit închiriat în Florida. Soţia a uitat să plătească chiria, iar depozitul a fost scos la licitaţie. Întreaga viaţă fotbalistică a lui Ian Wright a fost cumpărată. Ulterior, toată colecţia a fost scoasă la vînzare pentru 7,7 milioane de euro.

“Am crezut că toate lucrurile astea au fost pierdute pentru că fosta soţie le-a luat în America. Mingiile, gheata, medaliile, pierdusem totul. Nu m-am gîndit că voi vedea acsete lucruri vreodată. De abia aştept să îţi bat recordul (de goluri). Fii binecuvîntat, Thierry Henry.


”Suma fiind prohibitivă, Wright nu a putut să o plătească. I-au sărit în ajutor cei de la Classic Football Shirts. Fiind în comerţul cu articole sportive, ei ştiau exact preţul colecţiei lui Ian. Au cumpărat-o, iar de ziua lui l-au chemat să o vadă. După mulţi ani, fostul star al lui Arsenal s-a reîntîlnit cu Gheata de aur, cîştigată în 1992. Acesta e trofeul ce răsplăteşte golgheterului unui sezon de Premier League.

“Chiar nu mai credeam că o să le mai văd. În special asta. Şi amicul de aici putea lipsi, pentru că oricum nu seamănă cu mine. Să am asta şi să-mi văd toate lucrurile e minunat. NU mai aveam nimic, totul era pierdut. Nu ştiu ce să zic, cred că fetele mele nu vor fi prea impresionate. Sînt sigur că or să zică – ăla e aur adevărat? Iar eu o să le răspund că da, sigur că e. ”, a declarat Ian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?