X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un atlet a alergat maratonul în mai puțin de 2 ore

13 oct. 2019,, 14:30   Sport
2433 0

Kenyanul Eliud Kipchoge este primul atlet care termină maratonul în mai puțin de două ore. Alergătorul a obținut această performanță în Viena, capitala Austriei, relatează BBC.

Sportivul, în vîrstă de 34 de ani, a alergat pe bulevardul Prater-Hauptallee din centrul Vienei, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Eliud Kipchoge a terminat maratonul ( 42.195 kilometri) în 1:59:40. Sportivul kenyan a intrat astfel în istorie pentru că a terminat cursa în mai puțin de două ore, relatează BBC.

„Mă simt bine (…) Am reușit. Sunt primul om (care a terminat maratonul în mai puțin de două ore, n.red). Vreau să inspir mulți oameni și să se înțeleagă că niciun om nu este limitat”.

În timpul cursei, Kipchoge a fost urmărit de o mașină și a fost însoțit de o armată de 30 de „iepuri” (pacemakers), atleți care au alergat alături de el ca să-i susțină ritmul.


Tentativa de stabilire a unui timp istoric la maraton a avut loc în parcul Prater din Viena, pe un traseu de 9,6 kilometri, pe care atletul kenyan a parcurs de 4,4 ori, sub privire a mii de spectatori.

Asociația Internațională de Atletism (IAAF) nu recunoaște aceste record pe motiv că atletul kenyan a fost sprijinit și nu l-a stabilit într-o cursă obișnuită.

Eliud Kipchoge este campion olimpic și deține recordul mondial, recunoscut oficial de două ore, un minut și 39 de secunde, pe care l-a stabilit la maratonul de la Berlin, în septembrie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?