X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina a acceptat schimbarea uniformei naționalei sale la EURO 2020 din cauza cerințelor UEFA

10 iun. 2021,, 15:15   Sport
2880 0

Secretarul de presă al antrenorului principal al echipei naționale de fotbal ucrainene Andrei Șevcenko, Nikolai Vasilkov, a acceptat schimbările în uniforma echipei pentru EURO 2020 din cauza cerințelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), relatează TASS cu referire la publicația ucraineană Vesti.

„Cel mai probabil, uniforma va fi modificată", a declarat Vasilkov joi, 10 iunie.

Anterior, Secretarul de presă al Președintelui rus, Dmitri Peskov, a reacționat la cererea UEFA de a elimina sloganul „Slavă eroilor!” de pe uniforma echipei naționale a Ucrainei. Sportul ar trebui să fie în afara politicii, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea, membrul Comitetului Dumei de Stat pentru cultură fizică, sport, turism și tineret Dmitri Svișcev a vorbit despre cererea UEFA pentru Ucraina. El a spus că puțini oameni vor fi încântați dacă sportivii ucraineni vor juca într-o uniformă provocătoare.

Pe 10 iunie, UEFA a obligat echipa națională a Ucrainei să elimine de pe uniformă pentru EURO 2020 sloganul „Slavă eroilor!”. Deși organizația nu a văzut încălcări în aplicarea sloganului „Slavă Ucrainei”, sloganul „Slavă eroilor!”, în opinia reprezentanților organizației, în combinație cu primul slogan are un sens politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?