X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Champions League și Europa League, amînate de UEFA pe termen nedeterminat

2 apr. 2020,, 23:30   Sport
2423 0

UEFA a suspendat Liga Campionilor şi Europa League ''pînă la o notificare ulterioară'' din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri organismul european după o videoconferinţă cu federaţiile naţionale.

De asemenea, au fost de asemenea amînate toate meciurile echipelor naţionale programate pentru iunie, inclusiv partidele pentru play-off-ul de calificare la EURO 2020, competiţie reprogramată în anul 2021.

România ar fi urmat să întîlnească pe 4 iunie, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2021.

Potrivit FRF, datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmează să fie comunicate în perioada următoare de forul de la Nyon.

''UEFA a organizat miercuri, 1 aprilie, o videoconferinţă cu liderii tuturor federaţiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluţiei pandemiei COVID-19, prin decizie de Comitet Executiv, forul a decis amînarea tuturor partidelor internaţionale programate pînă la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare). Aşadar, meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate iniţial în luna martie şi mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amînate. Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon. În urma prestaţiei din Liga Naţiunilor, reprezentativa României este calificată în play-off şi va întîlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în faţa Bulgariei sau Ungariei'', notează FRF.


De asemenea, se menţionează că UEFA a mai decis ca Euro U17 (masculin) 2020, care trebuia găzduit de Estonia să fie anulat. Se anulează, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).

În privinţa Euro U17 feminin 2020, se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Suedia şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

''Pentru Euro U19 masculin 2020 se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită'', scrie FRF, precizând, pe de altă parte că Euro U19 feminin 2020, turneu final care trebuia să fie găzduit de Georgia, se anulează, implicit şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Ţările de Jos).

În ceea ce priveşte licenţierea cluburilor pentru cupele europene, s-a decis prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor, iar în privinţa competiţiilor de club continentale, acestea urmează să reînceapă după reluarea competiţiilor interne ''însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză''.

Referitor la perioada de transferuri, se vor continua discuţiile pentru identificarea celei mai bune soluţii, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcţia fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situaţiei, aşa cum Federaţia Română de Fotbal a solicitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?