ŢSKA Moscova, din nou campioană a Europei la baschet masculin

ŢSKA Moscova, din nou campioană a Europei la baschet masculin

Echipa rusă ŢSKA Moscova a redevenit campioană a Europei la baschet masculin, la trei ani după ultimul său titlu, învingînd cu scorul de 91-83 formaţia turcă Anadolu Efes Istanbul, în finala Euroligii, disputată duminică la Vitoria (Spania).

Acesta este al optulea titlu continental pentru ŢSKA Moscova, care s-a apropiat astfel de recordul deţinut de formaţia spaniolă Real Madrid (10). Echipa din capitala rusă are de departe cea mai constantă prezenţă în această competiţie începînd cu anul 2000, participînd de 16 ori la turneul Final Four în ultimele 17 ediţii ale Euroligii (inclusiv ultimele opt).

Cel mai valoros jucător (MVP) al turneului Final Four de la Vitoria a fost desemnat americanul Will Clyburn de la ŢSKA Moscova, care a reuşit 18 puncte în semifinala cu Real Madrid (95-90) şi alte 20 de puncte în finala cu Anadolu Efes.

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, Real Madrid a dispus cu 94-75 de Fenerbahce Istanbul, cel mai bun marcator al învingătorilor fiind pivotul mexican Gustavo Ayton, cu 23 de puncte.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load