COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trei sportivi vor primi burse olimpice pentru pregătirile de Olimpiadă

Trei sportivi vor primi burse olimpice pentru pregătirile de Olimpiadă

Sportivii Doina Descalui (sanie), Mihail Usov, Victor Șendrea, ambii la biatlon, care se află în pregătiri pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (2022) vor primi burse lunare în sumă de 1000 dolari la Comitetul Internațional Olimpic (CIO), relatează MOLDPRES.

Conform procedurilor stabilite de CIO, contractul pentru oferirea bursei olimpice urmează să fie semnat de către sportiv, Federația Națională de profil și Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS).

La sediul CNOS s-au prezentat recent sportiva Doina Descalui și secretarul general al Federației de schi și sanie Petru Bria. Ei au semnat contractul în prezența vicepreședintelui Nicolae Piatac și secretarului general al CNOS Cristina Vasilianov. Rigorile respective au fost respectate cu strictețe, deoarece anterior la tema burselor olimpice a existat un conflict între Federația națională de profil și CNOS.


Valoarea lunară a bursei olimpice, conform contractului, poate fi utilizată pentru următoarele necesități: acces la instalații sportive adecvate, antrenor specializat în disciplina sportivă concretă, asigurare de accidente și îmbolnăvire, suport pentru cheltuieli de cazare și masă, cheltuieli pentru participare la competiții oficiale, suma adecvată pentru bani de buzunar.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load