X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Trei motive principale care împiedică dezvoltarea fotbalului moldovenesc

18 dec. 2022,, 16:00   Sport
2620 0

Cele trei motive principale care opresc dezvoltarea fotbalului moldovenesc sînt lipsa unui stadion național, lipsa unei legislații care să stimuleze investițiile în sport, precum și finanțarea insuficientă a cluburilor de fotbal.

O astfel de opinie a exprimat într-un interviu pentru corespondentul Noi.md, Șeful Departamentului de comunicare al Federației Moldovenești de Fotbal, Alexandu Grecu.

Potrivit lui, acest gen de sport în Moldova rezistă datorită susțineri antreprenorilor.

"Majoritatea echipelor sînt finanțate de persoane fizice, oameni de afaceri. Statul participă foarte rar și foarte puțin la finanțarea cluburilor, doar la nivelul administrațiilor locale. Acest lucru nu este suficient pentru fotbalul modern și competițiile de importanță europeană", crede Grecu. - Există cluburi profesionale precum "Sheriff", unde jucătorii sînt asigurați cu tot necesarul, dar există și cluburi sărace în care jucătorii înșiși plătesc pentru chiria sălilor, alimentare. În ceea ce privește echipele naționale, Federația de Fotbal urmărește ca jucătorii să nu ducă lipsă de nimic și le oferă toate condițiile pentru antrenamente, alimentație, echipament, hoteluri, deplasarea la competiții", a menționat Grecu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?