Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tragedie în lumea fotbalului! A murit Diego Maradona

25 noi. 2020,, 20:29   Sport
25067 1

Potrivit publicației Clarin, cel mai important ziar din Argentina, campionul mondial din 1986, aflat în locuința lui din Tigre, a suferit un stop cardiorespirator.

Cu cinci zile înainte să împlinească 60 de ani, Maradona a fost operat pe creier, pentru a-i fi îndepărtat un cheag de sînge. A sărbătorit jubileul pe 30 octombrie.

Maradona este cel care a cîștigat de unul singur titlul mondial și a cucerit Serie A de două ori cu Napoli, într-o perioadă cînd Italia era dominată de trei echipe: Juventus, Milan și Inter. Talentul pînă la cer i-a depășit cu mult nebuniile vieții, legăturile cu mafia napolitană, petrecerile cu droguri și alcool sau nopțile pierdute. În 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite, Diego a fost trimis acasă de FIFA după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping.

Chiar și așa, foarte mulți oameni îl văd cel mai mare fotbalist din lume, alături de brazilianul Pele.

Anul său de grație a fost 1986, cînd a cucerit împreună cu Argentina titlul mondial. A fost ales cel mai bun jucător al turneului din Mexic și rămîne în istorie pentru golul marcat cu mîna în poarta Angliei. La vîrsta de 60 de ani, Maradona a declarat că visul său este să mai înscrie un gol Angliei, dar cu mîna dreaptă. Adevărul că în acel meci, Maradona a marcat golul secolului, după o cursă de 50 de metri. Argentinianul a fentat tot ce a întîlnit în cale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?