X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Toate federațiile naționale de sport din Moldova vor primi alocații de la stat

6 dec. 2023,, 16:15   Sport
2178 0

Toate federaţiile naţionale de sport din Moldova vor beneficia de alocaţii de la stat, pentru sportul de performanță. Pînă acum, resursele erau direcționate doar către instituțiile reprezentanții cărora au obținut succese remarcabile.

Repartizarea banilor se va face conform unei proporții modificate, aprobate miercuri de Guvern. Mai exact, 15% vor fi direcționate pentru ramurile de sport olimpice și paralimpice, 2% – pentru ramurile de sport neolimpice și neparalimpice, 68% – pentru performanțele sportive obținute la ramurile de sport olimpice/paralimpice și neolimpice, 15% – mijloacele financiare sub formă de rezervă a autorității centrale de specialitate în domeniul culturii fizice și sportului, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Totodată, federațiile sportive vor putea accesa mijloace financiare suplimentare. Aceşti bani se vor folosi pentru realizarea programelor olimpice și obținerea cotelor de participare la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

„Aceste modificări îmbunătățesc mecanismul de finanțare aplicat în premieră în acest an, inclusiv, prin extinderea finanțării pentru probele paralimpice. Inițiativa vine și din dorința de a asigura o mai bună incluziune și a reflecta și prin susținere financiară rezultatele frumoase pe care le obțin, inclusiv, sportivii noștri paralimpici. Țin să menționez că în acest an, sportivii noștri au obținut un număr record de medalii din istoria Republicii Moldova”, a menționat ministrul Dan Perciun.

Conform Ministerului Educației, în anul 2023 a fost utilizat un mecanism nou de finanțare a sportului de excelență, iar federațiile sportive naționale au primit alocații de la bugetul de stat în baza performanțelor sportive din anul precedent.

1
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?