Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Tenis: Jucătoarea poloneză Iga Swiatek a cîştigat turneul WTA 1.000 de la Roma

16 mai. 20:30   Sport
1515

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a cîştigat pentru al doilea an consecutiv turneul WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, învingînd-o în două seturi simetrice, 6-2, 6-2, pe tunisianca Ons Jabeur, în finala disputată duminică la Foro Italico, informează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Acesta este al cincilea titlu consecutiv cucerit de poloneză în circuitul profesionist, după cele de la Doha, Indian Wells, Miami şi Stuttgart.

Swiatek nu a participat săptămîna trecută la turneul de la Madrid, cîştigat de Ons Jabeur, care a devenit prima jucătoare arabă care intră în posesia unui titlu de categoria WTA 1.000.

Cu o săptămînă înaintea debutului turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), la care este considerată mare favorită, Swiatek şi-a continuat ritmul impecabil, obţinînd cea de-a 28-a sa victorie consecutivă, după o oră şi 22 de minute de joc. Ea nu a cedat niciun set în drumul către al optulea titlu din cariera sa.

Ultimul eşec suferit de poloneză datează din 16 februarie, cînd s-a înclinat în faţa letonei Jelena Ostapenko în turul al doilea al turneului de la Dubai.

Începînd din anul 2000, doar trei jucătoare au obţinut mai multe victorii consecutive în circuitul profesionist: Venus Williams (35, un record), Serena Williams (34) şi Justine Henin (32).

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав