X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tenis: Andy Murray a reluat colaborarea cu antrenorul Ivan Lendl

5 mar. 2022,, 02:00   Sport
3171 0

Tenismanul britanic Andy Murray, triplu cîştigător de Grand Slam, a decis să reia, pentru a treia oară în cariera lui, colaborarea cu antrenorul Ivan Lendl, care trăieşte în prezent în Satele Unite.

Scoţianul (84 ATP) l-a angajat la începutul anului 2012 pe Ivan Lendl, care l-a ajutat să cîştige două titluri de Grand Slam: US Open în 2012, Wimbledon în 2013 şi medalia olimpică de aur la Londra în 2012.

Murray s-a despărţit în decembrie de Jamie Delgado, care acum lucrează cu canadianul Denis Shapovalov, iar parteneriatul cu germanul Jan De Witt s-a încheiat după Australian Open, unde scoţianul a fost eliminat în turul doi. A urmat apoi o scurtă colaborare cu venezueleanul Dani Vallverdu la turneele de la Rotterdam, Doha şi Dubai, dar sud-americanul revine alături de elveţianul Stanislas Wawrinka, recuperat după o accidentare care l-a ţinut mai mult de un an departe de teren.

Prima colaborare dintre Murray şi Lendl a durat doi ani, cei doi despărţindu-se în 2014, iar a doua a început în 2016, cînd britanicul a cucerit al doilea lui titlu la Wimbledon şi aurul olimpic la Rio. Despărţirea dintre cei doi a intervenit în noiembrie 2017.

Murray urmează să participe la turneele de la Indian Wells şi Miami, iar recent a anunţat că nu va juca în sezonul de zgură şi se va concentra pe turneele pe iarbă.

Lendl, cu opt titluri de Grand Slam în palmares, l-a antrenat ultima oară cam un an pe Alexander Zverev (2018-2019), dar colaborarea nu a fost fructuoasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?