X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Țara în care un meci a fost anulat pentru că era arbitrat de o femeie

18 feb. 2019,, 20:00   Sport
2299 0

Meciul dintre Bayern Munchen și Augsburg, din Bundesliga, nu a mai fost difuzat la televiziunea din Iran, deoarece partida era arbitrată de o femeie, relatează DW.

Difuzarea partidei nu ar fi fost anulată pentru că legea din Iran nu permite arătarea imaginilor cu femei purtînd haine care le lasă pielea la vedere, ci pentru că Bibiana Steinhaus, arbitra meciului, purta pantaloni.

În Iran sînt adeseori cenzurate și scenele din filme, în care se consideră că actrițele sînt îmbrăcate prea „sumar”.

Natalie Amiri, corespondentul în Iran al televiziunii germane ARD, a scris pe Twitter că anularea difuzării partidei s-a făcut din cauză că pe teren se afla o femeie într-o poziție de decizie.

Bibiana Steinhaus a devenit, în septembrie 2017, prima femeie din istorie care arbitrează un meci din Bundesliga. „Este visul meu de o viață să arbitrez în Bundesliga. Faptul că acest vis s-a împlinit mă umple de bucurie. Pe de o parte, este o confirmare a muncii mele, pe de altă parte, mă motivează să continui să muncesc la fel de mult ca pînă acum”, declara ea la acea vreme.


Bibiana Steinhaus se numără printre arbitrii de top ai Germaniei. Ea și-a început cariera la 15 ani, cu un curs de arbitraj. Acum, ea este arbitru, dar lucrează și în poliție, 25 de ore pe săptămînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?