Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Djokovic a câștigat bătălia în instanță. Numărul unu mondial de tenis masculin va putea intra în Australia

10 ian. 2022,, 10:15   Sport
2572 0

Numărul unu mondial de tenis masculin Novak Djokovic va fi eliberat din carantină și va putea intra în Australia. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia, scrie BBC.

În timp ce instanța a decis în favoarea lui Djokovic, avocatul guvernului Chris Tran a spus că ministrul imigrației din Australia ar putea lua în considerare anularea vizei lui Djokovic din nou.

În conformitate cu legea imigrației din Australia, ministrul are puteri excepționale și discreție de a anula vizele din orice motiv.

Acesta nu a precizat motivele pentru care viza lui Djokovic ar putea fi anulată din nou. Judecătorul a remarcat că, dacă ministrul ar lua această decizie, Djokovic ar putea fi interzis timp de trei ani din Australia.

Totodată, judecătorii au cerut ca Djokovic „să fie eliberat în cel mult 30 de minute de la decizie”, iar toate bunurile sale, inclusiv pașaportul, să-i fie returnate „imediat, într-un timp rezonabil”. În plus, ministerul de interne australian trebuie să-i plătească și despăgubiri sportivului, scrie Biziday.


Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

În așteptarea verdictului de luni, au apărut noi informații legate de modul în care sârbul s-a apărat și de motivul pentru care a cerut să fie lăsat să intre în Australia. Potrivit BBC, citat de GSP, deși inițial au existat informații potrivit cărora Nole ar fi refuzat să se vaccineze pentru că ar fi suferit reacții alergice, avocații săi ar fi invocat un alt motiv în fața judecătorului.

Apărătorii lui Novak susțin că acesta a avut recent COVID, fiind testat pozitiv pe 16 decembrie. Astfel, avocații cer ca Djokovici să poată intra în Australia, având în vedere că se află în perioada de 6 luni de după îmbolnăvire și astfel nu ar fi avut nevoie de vaccin.

Cu toate că avocații spun că pe 16 decembrie ar fi fost depistat pozitiv cu COVID-19, sârbul a ieșit din casă în aceeași zi. Nole a primit un timbru personalizat, din partea Serviciului Poștal Național din Serbia, astfel că a participat la un eveniment în Serbia, la care nu s-au purtat măști și care a fost organizat într-o sală.

De asemenea, pe 17 decembrie a participat la „Novak Tennis Center”, unde s-a și fotografiat alături de câțiva copii.

Noi controverse în cazul Novak Jokovic: Ar fi declarat că a fost diagnosticat cu COVID în decembrie, însă imediat după apar poze cu sportivul la evenimente publice

Djokovic, care a refuzat în mod constant să-și dezvăluie statutul de vaccinare în timp ce critica public vaccinurile obligatorii, a declanșat furori când a spus pe Instagram că a primit o scutire medicală pentru a putea să participe la primul turneu de Grand Slam al sezonului care începe lunea viitoare.

Peste 90% din populația de peste 16 ani a Australiei este complet vaccinată, dar unii oameni încă nu pot călători între state sau la nivel global din cauza restricțiilor actuale.

Mulți australieni acuzaseră anterior guvernul că le permite celor bogați și celebrităților să facă ce vor, în timp ce oamenii obișnuiți rămâneau separați de cei dragi care erau bolnavi sau pe moarte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?