X 
Cazul Șor stiri: 594

Succesul boxerilor moldoveni la Campionatul European

29 aug. 16:36   Sport
1809 0

În perioada 15-26 august, aproximativ 400 de băieți și fete cu vîrste cuprinse între 13 și 14 ani din 32 de țări au participat la Campionatul European din orașul Maribor (Slovenia).

Țara noastră a fost reprezentată de 11 boxeri, dintre care doi au ajuns în etapa finală a competiției. Au fost cîștigate 2 medalii de argint și una de bronz, iar 4 sportivi au ocupat locul cinci. În competiția oficială pe echipe, fără a participa la competițiile între fete, echipa națională a Moldovei a ocupat locul 11.

Vasile Buzaigi, care a concurat în categoria de 42 kg, în drumul spre finală a învins boxerii din România, Slovacia și Israel, dar în finală a pierdut în fața ucraineanului Sergey Artemenko și a obținut medalia de argint.

Alexandr Savciuc a ocupat locul doi la categoria de 63 kg, cîștigînd medalia de argint. El a învins boxeri din Ungaria, Spania și Azerbaidjan, dar în finală, într-o luptă egală, nu l-a putut învinge pe englezul William Loveridge.

Andrei Timoșkov a fost distins cu medalie de bronz la categoria de 50 kg. În drumul spre podium, el a învins boxerii din Albania și Letonia, dar în lupta pentru finală a pierdut în fața armeanului Karen Zakharyan.


Cîștigînd în luptele de deschidere, boxerii Buhanic Alexandru (46 kg), Peaduhov Dumitru (52 kg), Goian Sergiu (60 kg) și Oltean Alexandru (80 kg) au pierdut în sferturile de finală în fața rivalilor lor din Armenia, Ungaria, Letonia și, respectiv, Ungaria, ocupînd locul cinci.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?