X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Starea legendarului Pele este tot mai gravă

23 dec. 2022,, 07:34   Sport
2117 0

Legendarul Pele este în stare tot mai gravă. Cancerul avansează și se confruntă cu disfuncții renale și cardiace, arată raportul medical. Este, de asemenea, tratat pentru o infecție respiratorie, scrie digi24.ro.

În vîrstă de 82 de ani, fostul fotbalist brazilian se luptă cu cancerul de colon de doi ani și în noiembrie a fost din nou internat. Va petrece Crăciunul în spital, a scris fiica lui pe Instagram.

Considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Pele s-a operat anul trecut de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de cîteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia. De atunci, starea de sănătate a lui Pele a fost înconjurată de un oarecare mister, întrucît anturajul său furnizează puţine informaţii.

Singurul fotbalist din istorie care a cucerit de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970), Pele s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate în ultimii ani acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a retras din viaţa publică, petrecîndu-şi cea mai mare parte a timpului în locuinţa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii apropiaţi, departe de atenţia presei.

În luna aprilie, Pele a anunţat că aşteaptă cu nerăbdare să vadă selecţionata ţării sale cîştigînd un nou titlu suprem, la Cupa Mondială din Qatar. Însă Brazilia a fost eliminată în sferuri, de Croația. După partidă, Pele l-a felicitat pe Neymar pentru că i-a egalat recordul de goluri marcate în tricoul echipei naţionale.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?