X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum putea ajunge Cristiano Ronaldo la Barcelona, coleg cu Messi

13 ian. 2021,, 17:55   Sport
13374 2

Istoria putea fi alta, iar Cristiano Ronaldo putea ajunge la Barcelona, în loc de Real Madrid, club pentru care a făcut istorie timp de 9 ani.

O spune chiar Joan Laporta, fostul președinte al catalanilor și actual candidat pentru aceeași funcție. Laporta a dezvăluit și detaliile posibilei mutări de la acea vreme, scrie digisport.ro

Cristiano Ronaldo putea ajunge la Barcelona în loc de Real Madrid

"Noi eram pe punctul de a-i transfera pe Ronaldinho și Rafa Marquez. Cei din tabăra lui Marquez au sugerat că puteam să luăm și un băiat pe nume Cristiano Ronaldo care, la acea vreme, era la Sporting Lisabona.

Unul dintre agenții lui m-a contactat și mi-a spus: este un jucător pe care deja l-am vîndut la Manchester United pentru 19 milioane, dar pe el ți-l las ție cu 17. Însă noi deja am apucat să-l cumpărăm pe Ronaldinho.


La acea vreme, Cristiano juca mai mult în bandă decît în centru, iar noi am crezut că, odată cu investiția în Ronaldinho, el era mai complet. L-am refuzat pe Ronaldo și nu am regretat", a explicat Joan Laporta, potrivit Iniestazo, citat de Marca.

Barcelona a avut de ales între Cristiano Ronaldo și Ronaldinho

Dacă ajungea la Barcelona, Cristiano Ronaldo putea fi coleg cu cel care avea să-i devină mare rival, Lionel Messi. La acea vreme, aducerea lui Ronaldinho, din 2003, a fost o mutare aextraordinară pentru Barcelona.

Pentru Lionel Messi, Ronaldinho a fost marele său profesor, potrivit publicației spaniole Marca. Argentinianul a crescut alături de Ronaldinho la club, pînă cînd brazilianul a înțeles că este momentul să-i cedeze locul și să-i dea numărul 10.

Cristiano Ronaldo, omul recordurilor la Real Madrid

Cristiano Ronaldo a fost transferat de la Manchester United la Real Madrid în iulie 2009, pentru 94 de milioane de euro. După 9 ani, în vara lui 2108, a semnat cu Juventus pentru 117 milioane de euro.

La Real Madrid, Ronaldo a scris istorie.

În cei 9 ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a cîștigat 16 trofee majore, a marcat nu mai puțin de 451 de goluri și a oferit 131 de pase decisive în cele 438 de meciuri disputate pentru "galactici", pentru care a bifat 37.831 de minute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?