Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Stadionul San Paolo va purta numele lui Maradona

27 noi. 2020,, 13:10   Sport
5297 0

Preşedintele clubului Napoli, Aurelio De Laurentiis, a confirmat într-o scrisoare, că stadionul echipei nu se va mai numi "San Paolo", ci "Diego Armando Maradona", în cinstea legendarului fotbalist argentinian ce a decedat miercuri, la vîrsta de 60 de ani, după un stop cardiac, relatează presa internaţională.

"Dragă Diego, tu, mîndria oamenilor din Napoli, steaua de nestins de pe firmamentul fotbalului mondial, tu eşti doar dragoste, bucurie, pasiune şi artă, iar cît timp soarele va străluci, inimile noastre vor fi luminate de lumina geniului tău", a scris De Laurentiis pe Twitter.

"Dragă Diego, laşi o mărturie extraordinară despre tot ceea ce înseamnă un om cu toată fragilitatea sa, forţa sa, dragostea sa totală pentru viaţă şi pentru aproapele său. Un campion unic şi irepetabil", a afirmat De Laurentiis.

"Cred că este corect să dăm stadionului San Paolo numele tău, ca să fii în continuare alături de noi ca o demonstraţie a drumului spre excelenţă pe care a păşit această echipă", a adăugat oficialul lui Napoli.

Propunerea ca arena San Paolo să poarte numele lui Maradona a fost lansată joi de primarul oraşului din sudul Italiei, Luigi De Magistris, iar De Laurentiis a acceptat-o imediat, arătîndu-şi dorinţa de a începe formalităţile birocratice pentru ca schimbarea numelui să fie posibilă cît mai repede.


Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vîrsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Maradona a evoluat între 1984 şi 1991 la Napoli, pe care a condus-o la cîştigarea singurelor sale două titluri de campioană a Italiei, scrie jurnal.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?