Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Sportivul moldovean Daniel Procopciuc, scăldat în aplauze la festivalul sportului din Sicilia

3 oct. 22:00   Sport
1260 0

În perioada 22-30 septembrie, în săptămîna europeană a sportului, orașele siciliene Cerda și Palermo găzduiesc festivalul sportului cu participare internațională, prima ediție fiind dedicată disciplinei armwrestling, cu genericul „Arm fight Factory” sau Fabrica de campioni.

La festival sînt prezenți sportivi cu renume mondial din 13 țări precum SUA, Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Suedia, Danemarca, Italia, Franța, Azerbaidjan, Kazahstan, Bulgaria, Luxemburg, Belgia și Romînia, transmite jurnal.md.

Republica Moldova este reprezentată de către multiplul campion mondial Daniel Procopciuc, alături de antrenorul său Alexandru Grumeza.

Timp de o săptămînă, sportivii au interacționat între ei măsurînd-uși puterile în cadrul luptelor amicale și dezvăluind-uși unii altora secrete din lumea armwrestlingului care îi fac pe fiecare dintre ei să fie unici.

La fel, campionii au socializat cu nenumărați sportivi amatori care au avut ocazia să „lupte” cu campionii și să își cunoască idolii nu doar văzîndu-i la televizor în cadrul campionatelor.


Potrivit organizatorilor, ARM Fight Factory este un proiect care are ca scop unirea tuturor campionilor, odată la ceva timp, nu doar în cadrul competițiilor dar și la asemenea evenimente unde aceștia se pot cunoaște, împrieteni și face schimb de experiența pe care o dețin fiecare dintre ei.

Potrivit reprezentantului Moldovei la eveniment, Daniel Procopciuc, un asemenea festival a fost extrem de binevenit în lumea sportului și salută intenția organizatorilor de a continua și cu alte ediții.

Unul dintre organizatorii proiectului, Luc Wendling, a menționat că planifică ca următoarea ediție a acestui festival să o organizeze la Chișinău, unde să adune sportivi de talie mondială care practică diverse genuri de sport pentru ca aceștia, timp de cîteva zile, să se cunoască între ei într-o atmosferă detensionată și fără frica de a pierde vreo luptă. La fel pentru a interacționa cu sportivii amatori care își doresc să se dezvolte în domeniul sportului.

Menționăm că triplul Campion Mondial la Armwrestling, Daniel Procopciuc, de curînd și-a adjudecat și titlul de Campion Intercontinental.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав