Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sportivul Marin Robu a devenit cetățean de onoare al orașului Nisporeni

31 dec. 2022,, 12:45   Sport
3320 0

Halterofilul moldovean Marin Robu a primit titlul de Cetățean de onoare al orașului Nisporeni. Titlul i-a fost înmînat în cadrul Galei sportivilor, organizată la Nisporeni anual, la finalul lunii decembrie.

În acest an, munca a 90 de sportivi și 20 antrenori din Nisporeni a fost remunerată prin premii bănești și diplome. Gala anului 2022 a fost marcată de sumbritatea pierderii emeritului antrenor Grigore Brașoveanu, cetățean de onoare al orașului Nisporeni, care a părăsit aceasta lume lăsînd în spate o activitate sportiva remarcabilă, scrie Noi.md cu referire la stiri.md.

Totuși, moștenirea pe care a lăsat-o s-a conturat la această manifestare. Astfel, titlul de Cetățean de onoare i-a fost acordat sportivului Marin Robu, în semn de înaltă apreciere a meritelor în domeniul sportului și pentru promovarea imagini orașului Nisporeni pe plan național și internațional.

„Mulțumesc Primăria or. Nisporeni pentru titlul de „Cetățean de onoare al orașului Nisporeni”, a scris Marin Robu, cu această ocazie, pe Facebook.

Marin Robu este un halterofil moldovean, cîștigător al Campionatului Mondial 2021 și al Campionatului European 2021. Este campion european printre tineri în 2016.


În 2017, sportivul moldovean a concurat pentru prima dată la Campionatul European de Tineret, unde a ocupat locul 8 la categoria greutate pînă la 69 kg. Un an mai tîrziu, la Campionatul European de Tineret la aceeași categorie de greutate, a ajuns pe locul 6 cu o greutate de 292 kg.

În 2019, la Campionatele Europene de Tineret, care s-au desfășurat la București, la categoria de greutate pînă la 73 kg, Marin a reușit să cîștige o medalie de argint, iar la Campionatele Mondiale de Tineret de la Roma din 2020 a devenit vicecampion

Un an mai tîrziu, a cîștigat medalia de argint la proba masculină de 73 kg la Cupa Mondială Roma 2020 de la Roma, Italia.

El a reprezentat Moldova la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, Japonia. A concurat la proba masculină de 73 kg.

În aprilie 2021, la Campionatele Europene de la Moscova, la categoria de greutate pînă la 73 kg, Marin a ocupat locul doi final cu un rezultat de 339 de kilograme și a devenit vicecampion al Europei.

În decembrie 2021, a participat la Campionatul Mondial, care a avut loc la Tașkent. La categoria de greutate pînă la 81 de kilograme, Marin a cîștigat o medalie de bronz în suma a două exerciții cu o greutate de 363 kg.

În 2022, a concurat la proba masculină de 81 kg la Campionatele Mondiale de haltere din Bogotá, Columbia.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?