X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sportivul Iulian Chiriță a cîștigat turneul de tenis de masă de la Tottori

1 noi. 2018,, 15:22   Sport
3235 0

Chișinăuianul Iulian Chiriţă a cîștigat ieri turneul de tenis de masă ITTF World Cadet Challenge de la Tottori (Japonia), proba dublu mixt, categoria de vîrstă pînă la 12 ani.

El a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere împreună cu japoneza Yukari Sugasava după ce în semifinală au învins cu 2-0 perechea Macej Kubik (Polonia) - Seoyoung Byun (Coreea de Sud), iar în finală i-au întrecut cu 2-1 (11-4, 7-11, 11-9) pe Xu Nathan (Noua Zeelandă) – Elena Zaharia (România). „Mă bucur sincer de acest succes. Cu siguranţă, nu va fi ultimul”, a declarat pentru agenţie primul antrenor al jucătorului Natalia Smirnova, care activează la clubul Topspin-USM de la Universitatea de Stat din Moldova.

La individual, Iulian Chiriţa s-a clasat pe locul doi în grupa sa şi a obţinut dreptul să concureze pe tabloul principal al turneului. El a promovat în etapa respectivă împreună cu 10 jucători din Asia şi 5 sportivi de pe alte continente. În primul meci disputat în această etapă a întrecerii Iulian Chiriţă a cedat cu scorul 1-4 (11-7, 11-7, 6-11, 11-7, 12-10) japonezului Sora Matsushima, care s-a clasat pe locul trei.

Iulian Chiriţă s-a antrenat la clubul Topspin-USM aproximativ trei ani după care a plecat în 2015, împreună cu mama și fratele Cristian, în Romînia, fiind legitimaţi la CS TT Pristavu Cîmpulung. Cu acest club ambii au devenit campioni naţionali de cadeţi şi juniori fiind incluşi în loturile naţionale. Tînărul performer a fost felicitat de conducerea clubului său și de Federația Romînă de Tenis de Masă prin postări operative pe facebook pe paginile site-urilor lor.

Iulian Chiriţă a cîştigat anul curent diferite turnee internaţionale şi este numărul 1 în Europa la categoria sa de vîrstă. El a fost inclus în selecţionata continentală şi o va reprezenta la Campionatul Mondial pe continente, care va avea loc la finele anului curent. Locul disputării turneului încă nu a fost făcut public.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?