Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sportivii moldoveni și-au împărtășit impresiile de la participarea la Jocurile Olimpice

23 feb. 2022,, 13:25   Sport
2880 0

Marți, 22 februarie, membrii echipei Olimpice a Moldovei au revenit la Chișinău și au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit despre performanțele lor la Jocurile Olimpice de la Beijing și și-au împărtășit impresiile despre competiție.

Conferința de presă a avut loc la agenția de presă Infotag cu participarea reprezentanților Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) al Republicii Moldova și ai Federației de Biatlon din Moldova.

„Atmosfera a fost foarte plăcută. Totul a fost bine gîndit, organizat la un nivel înalt. Restricțiile de carantină nu au afectat sportivii și competițiile. Jocurile Olimpice sînt, în primul rînd, emoții. Erau fani în tribune, dar nu mulți. Acest lucru s-a datorat doar restricțiilor de carantină”, a spus biatlonista Alla Ghilenko.

După sosirea la Jocurile Olimpice biatloninstul Maxim Makarov a fost testat pozitiv cu coronavirus, motiv pentru care a fost nevoit să petreacă 9 zile în autoizolare. El a spus că i-a fost greu din punct de vedere psihologic să se afle în condiții de autoizolare și să iasă la start după o singură zi de antrenament.

Secretarul general al Federației de Biatlon din Moldova Petru Bria a remarcat performanțele biatlonistei Alina Stremous, care a ocupat locul 10 la proba sprint și locul 16 în cursa de urmărire. Alina a remarcat că intrarea ei în TOP-10 este o realizare frumoasă pentru biatlonul din Moldova și a promis că va obține în continuare rezultate înalte.


Reprezentanții CNOS Larisa Popova și Cristina Vasilianov care au însoțit naționala la Olimpiada, de asemenea le-au mulțumit sportivilor pentru performanțe, menționînd dificultățile cu care s-au confruntat biatloniștii.

Ele și-au exprimat speranța că statul va aloca fonduri suplimentare pentru dezvoltarea sportului în Moldova în general și a sporturilor de iarnă în special. Potrivit acestora, astăzi sportului i se acordă o atenție insuficientă, iar majoritatea federațiilor sportive există adesea datorită entuziasmului liderilor și intrărilor de mijloace de la sponsori.

Petru Bria a dat citirii discursul președintelui Federației de Biatlon din Moldova Dmitri Torner, care a mulțumit sportivilor pentru voința manifestată și rezultatele obținute, menționînd că viitorul le va aduce victorii noi.

„Sîntem mîndri de fiecare dintre voi, cei care au reprezentat cu onoare Moldova la Jocurile Olimpice. Vă mulțumesc pentru emoțiile pe care ni le-ați oferit, pentru mîndria pe care am simțit-o de la faptul că steagul Moldovei a fluturat la Beijing!”, a menționat Dmitri Torner.

Președintele Federației a mulțumit, de asemenea, suporterilor, Comitetului Național Olimpic, oficialilor din sport și jurnaliştilor pentru interesul acordat biatlonului și pentru aportul adus la popularizarea acestui sport în Moldova.

„Astăzi biatlonul reunește milioane de oameni din întreaga lume – sportivi, fani, oficiali, voluntari. Și mă bucur că Moldova a devenit parte a acestei mari familii de biatlon!”, a subliniat Dmitri Torner.

În încheierea conferinței de presă, olimpicii moldoveni i-au îndemnat pe tineri sportivi să tindă spre realizări înalte, urîndu-le încredere în sine și răbdare în atingerea obiectivelor.

Reamintim că la cea de-a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing Republica Moldova a fost reprezentată de biatloniștii Alina Stremous, Alla Ghilenko, Pavel Magazeev și Maxim Makarov, precum și de săniera Doina Descalui.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?