Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sportivii moldoveni care se vor lupta la un campionat mondial în Italia (VIDEO)

25 oct. 2019,, 12:20   Sport
3846 0

Împreună cu antrenorii, 50 de sportivi de la Federația de luptă națională Voievod merg într-un cantonament de pregătire în România.

,,Într-o zonă montană, sportivii vor avea parte de antrenamente comune cu un club local de acolo. Procesul de pregătire este extrem de important pentru formarea sportivilor de performanță. Vom combina și o mică excursie pentru copii, va fi util pentru ei”, a declarat Oleg Sclifos, vicepreședintele Federației de Luptă Națională ”Voievod”.

Vicepreședintele speră că acești sportivi vor reprezenta țara la competiție cu demnitate, mai ales că îndată după acest program de pregătire, cei mai buni sportivi ai clubului Maximus vor participa la Campionatul mondial de lupte unificate din Carrrara, Italia.

,,Vreau să dau și cîteva nume a sportivilor care vor evolua anul acesta: Ostrovan Dumitru, Chiriac Serghei, Gaitu Dorin, Gangan Alexei, Țapu Denis, Crețu Denis și, clar că sînt însoțiți de antrenorii Teleu Nicolae și de mine”, a precizat Oleg Sclifos.

Acesta mai speră la un cantonament destul de productiv, destul de interesant.


,,Cum am mai spus, de la cantonament vor pleca direct la mondiale, unde vom duce faima Republicii Moldova. Sperăm să o facem cu demnitate, cum o facem de fiecare dată. Sportivii sînt favoriți, nu-s pentru prima dată, au o experiență bogată în spate și clar că ne ducem doar pentru victorii”, a adăugat icepreședintele Federației de Luptă Națională ”Voievod”.

,,Sînt pregătit, mă simt bine, sînt într-o formaă excelentă, sperăm să aducem rezultate bune pentru Republica Moldova și pentru clubul nostru Maximus Voievod. Vreau să mulțumesc familiei mele care mă susține mereu și-mi este alături, mulțumesc prietenilor, colegilor de antrenament, antrenorului Oleg Sclifos și tuturor care-mi sînt alături și mă susțin”, a spus sportivul Denis Țapu.

Totodată, în aceeași formă spune că se simte și sportivul Crețu Denis: ,,Pregătirile au decurs foarte bine și încă sîntem în proces, acum, pe ultima sută de metri - în zona montană. Așteptăm doar succese. Este a doua oară cînd particip la Campionatul Mondial. Anul trecut am obținut locul 3, acum sper să obțin primul loc”.

Sportivii recunosc că au și emoții.

,,Am emoții foarte mari. O să văd deja la cantonament și la mondiale în Italia. Mulțumesc antrenorului Oleg Sclifos și vom vedea deja în ring ce va fi. Sînt mîndru și vreau să aduc victoria acasă”, zice sportivul Dorin Gaitu.

Nu în ultimul rînd, mulțumiri au fost aduse și părinților din partea Federației de Luptă Națională Voievod.

,,Vreau să le mulțumesc părinților care s-au implicat în procesul de pregătire a copiilor. Vreau să mulțumesc și președintelui federației - Nicolae Pascari care ne susține foarte mult în deplasarea la campionat. Noi la rîndul nostru ne vom strădui să aducem rezultate foarte bune”, a menționat Oleg Sclifos, vicepreședintele Federației de Luptă Națională ”Voievod”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?