X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sportivii moldoveni au cîștigat 15 medalii la turneul internațional de sambo

15 iul. 2022,, 21:30   Sport
4580 0

Sportivii moldoveni s-au întors cu 15 medalii de la Turneul Internațional de Sambo. Competiția s-a desfășurat în perioada 9-10 iulie, în capitala Bulgariei, Sofia. Turneul Open Balkan Sambo în rîndul cadeților (categoria de vîrstă 15-16 ani), a fost organizat de către Asociația Luptătorilor de Sambo din Bulgaria, informează Noi.md cu referire la esp.md.

La turneu au participat peste 200 de sambiști din 7 țări: Bosnia și Herțegovina, Moldova, Grecia, Macedonia de Nord, Turcia, Serbia și Bulgaria.

Echipa Moldovei a fost condusă de Președintele Federației de Sambo din Republica Moldova, antrenorul de onoare al Republicii Moldova, antrenorul Național al Moldovei Iulian Peaticovschi. Din echipa Moldovei au făcut parte 17 sportivi, antrenorii Mihail Fistan și Ovidiu Florea, judecătorii Sabina Artemciuc și Oleg Ștempliuc.

— La Turneul Open Balkan Sambo au fost prezenți invitați din diferite țări, sambiști și judocani celebri, campioni europeni și mondiali la sambo. Acesta este primul turneu de un nivel atît de înalt din Bulgaria, iar rezultatele echipei Moldovei sînt semnificative. Sportivii noștri au acumulat 15 medalii, dintre care 6 medalii de aur, 5 de argint, 4 medalii de bronz”, a declarat Președintele Federației de Sambo a Republicii Moldova, Iulian Peaticovschi despre succesul echipei Moldovei.

Cîștigătorii Cupei țărilor balcanice sînt:

  • Peaticovschi Andrei (71 kg) Bălți,
  • Iacomi Vladimir (53 kg) Bălți,
  • Bogdan Vrîncean (49 kg) Soroca,
  • Tristan Stimpovschi (64 kg) Soroca,
  • Irina Florea (44 kg) Edineț,
  • Dan Gaidev (46 kg) Bender.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?