X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

WTA a amendat organizatorii Wimbledon cu 1 milion de dolari

4 iul. 2022,, 09:15   Sport
2259 0

Asociația de tenis feminin (WTA) a amendat Asociația de tenis Lawn din Marea Britanie (LTA) și All England Lawn Tennis and Croquet Club cu 620.000 (750,6 mii dolari) și, respectiv, 207.000 (250,9 mii dolari) lire sterline, pentru că nu a permis sportivelor ruse și bieloruse să participe la trei turnee. Despre acest lucru a anunțat luni ziarul britanic Daily Mail.

Potrivit ziarului, este vorba despre turneele din Eastbourne, Nottingham și Birmingham, care au avut loc în Marea Britanie în ajunul Wimbledon. Publicația menționează că organizațiile amendate vor face apel cu sprijinul guvernului britanic împotriva deciziei WTA.

LTA desfășoară turnee în Nottingham și Eastbourne, All England Club din Birmingham. Potrivit ziarului, conducătorii tenisului britanic sînt deosebit de supărați din cauza amenzilor, deoarece turneele din Nottingham și Birmingham aduc anual pierderi și sînt desfășurate doar pentru a sprijini dezvoltarea tenisului feminin.

În prezent, turneul de la Wimbledon are loc la Londra - cea mai veche competiție de tenis din lume, unul dintre cele patru turnee de Grand Slam. Pe 20 aprilie, organizatorii Wimbledon - Asociația de tenis Lawn din Marea Britanie și All England Lawn Tennis and Croquet Club -au interzis sportivelor ruse și bieloruse să participe la turneu, precum și la alte competiții de tenis din Marea Britanie. Asociația Profesioniștilor din Tenis (ATP) și Asociația de tenis pentru femei au criticat această decizie, iar pe 20 mai a anunțat că Wimbledon în 2022 va avea loc fără acordarea punctelor de rating.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?