X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Situație fără precedent! Au mințit în privința vârstei și au fost excluși din lotul echipei naționale

4 ian. 2023,, 02:00   Sport
2300 0

Federația de Fotbal din Camerun a anunță că 21 din 30 de jucători ai selecționatei U17 au fost excluși din lot.

Se pare că fotbaliștii au mințit în legătură cu vîrsta lor și nu îndeplineau criteriile pentru a participa în calificările Cupei Africii pe Națiuni pentru categoria de vîrstă sus menționată.

Într-un comunicat de presă, Federația spune că 21 din cei 30 de jucători testați pentru a li se stabili vîrsta au fost prinși cu minciuna. Concret, se pare că li s-a făcut un test cu rezonanțe magnetice la osul de la încheietura mîinii, iar cu ajutorul acestuia s-a putut determina dacă fotbaliștii au peste 17 ani sau nu.

70 la sută dintre ei nu au fost onești și astfel au fost excluși din lot. Acum, Federația spune că va căuta să aducă înlocuitori cît mai rapid. De asemenea, în mesajul oficialilor, s-a cerut mai multă atenție din partea antrenorilor și a cluburilor de unde provin fotbaliștii.

Turneul de calificare pentru Cupa Africii U17 va avea loc în Limbe, Camerun, notează GetFrenchfootballnews.


În ultimii ani au existat de altfel din ce în ce mai multe suspiciuni cu privire la jucătorii africani care și-au falsificat pașapoartele și au mințit în privința vîrstei lor adevărate.

Ultimul caz cunoscut a fost cel al lui Silas Katompa, de la Stuttgart, care și-a schimbat atît numele, cît și vîrsta.

Înițial, pe congolez l-a chemat Silas Wamangituka și în pașaport era mai tînăr cu un an față de vîrsta reală. Totul s-a descoperit după ce agentul jucătorului a recunoscut că l-a ajutat astfel pe fotbalist să ajungă în Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?