X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sheriff Tiraspol face transferuri din prima ligă a Rusiei

19 ian. 2021,, 09:45   Sport
5632 0

Sheriff Tiraspol face transferuri din prima ligă a Rusiei. Noua achiziție a campioanei Moldovei este mijlocașul luxemburghez Sebastien Thill, care în ultimele luni a jucat la FC Tambov, fiind coechipier cu moldoveanul Valeriu Ciupercă.

Thill are 27 de ani și și-a început cariera în țara natală la clubul Union Titus Petange. Din 2012 pînă anul trecut a evoluat la tripla campioană a Luxemburgului FC Progrès Niederkorn. Abia în septembrie 2020 a ajuns la FC Tambov, primul său club dintr-o altă țară. Pentru gruparea rusă el a jucat șapte meciuri, scrie publika.md

Thill a evoluat și în 10 partide în tricoul naționalei Luxemburgului, marcînd și un gol. Sebastien provine dintr-o familie în care majoritatea membrilor au avut sau mai au încă tangențe cu fotbalul.

De exemplu, fratele său mai mic, Olivier Thill a jucat și el în Rusia la FC Ufa, iar acum este legitimat la Vorskla Poltava. El a marcat și în poarta reprezentativei Moldovei în 2018 în Liga Națiunilor. Atunci cînd "tricolorii" au pierdut meciul cu Luxemburg cu un neverosimil scor de 0-4.

Sebastien Thill se pregătește de partea a doua sezonului la Tiraspol cu nou sa echipă. Sheriff a revenit din vacanță pe 15 ianuarie și se antrenează sub comanda noului tehnician Iuri Vernidub.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?