X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Sheriff Tiraspol scrie istorie. Campioana R. Moldova la fotbal a învins-o pe Real Madrid

29 sep. 2021,, 00:15 (reactualizat 29 sep. 2021,, 07:20)   Sport
7195 0

Fluier final în partida de pe Santiago Bernabeu, de la Madrid. Sheriff Tiraspol s-a impus în fața echipei Real Madrid cu scorul de 2 la 1 în a doua etapă a grupelor UEFA Champions League.

Astfel, Sheriff este lider în Grupa D din Liga Campionilor, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Campioana Republicii Moldova a condus-o la pauză, cu 1-0, pe multipla campioană a Spaniei și a Europei. Pentru Sheriff a înscris, cu o lovitură de cap, uzbecul Jasurbek Yakhshiboev, în minutul 25, în urma unui contraatac. Madrilenii au egalat din penalty, în minutul 65, prin execuția fracezului Karim Benzema. Golul victoriei pentru campioana Moldovei a fost marcat în minutul 89, prin Sebastien Thill.

La 15 septembrie curent, Sheriff Tiraspol, campioana R. Moldova la fotbal, a învins în primul său meci din istorie în grupele Ligii Campionilor, cu scorul de 2-0, formația Șahtar Donețk, vicecampioana Ucrainei. Meciul s-a jucat la Tiraspol.

În sezonul acesta Sheriff Tiraspol s-a calificat, în premieră pentru o echipă din campionatul moldovenesc, în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League (Liga Campionilor Europeni).


În urma calificării în grupe Sheriff și-a asigurat un cec de peste 16 milioane de euro. Suma ar putea crește în cazul în care Sheriff va înregistra rezultate pozitive, adică egaluri sau victorii, în cele 6 meciuri pe care le va disputa în grupă și, ulterior, în caz de calificare, în meciurile eliminatorii.

În urma tragerii la sorți, Sheriff Tiraspol a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte Real Madrid (Spania), Inter Milano (Italia) și Șahtar Donețk (Ucraina).

Clubul Sheriff Tiraspol, fondat în 1997, este controlat de milionarul Victor Gușan, care deține și holdingul Sheriff – cea mai mare companie din stînga Nistrului. Sheriff controlează, practic, principalele activități economice din autoproclamata republică nistreană, fiind implicată în comerțul produselor alimentare angro și cu amănuntul (prin lanțul de supermarketuri pe care îl deține), a carburanților, medicamentelor și altor produse. De asemenea, Sheriff desfășoară activități de comerț a automobilelor, dar și în domeniul construcțiilor și cel imobiliar.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?