X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Serghei Tarnovschi: "Nu am conștientizat imediat că am devenit campion olimpic"

11 aug. 2021,, 18:10   Sport
3589 1

Canoistul moldovean Serghei Tarnovschi, care a cîștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a recunoscut că nu și-a dat seama imediat că a devenit campion olimpic, iar primele gînduri după trecerea liniei de sosire au la odihnă și recuperare.

Într-un interviu pentru NM, atletul a povestit cum a mers spre victoria sa, cum a suferit în urma descalificării la Jocurile Olimpice anterioare și a recunoscut că a conștientizat că a devenit campion olimpic abia peste cîteva zile.

"Acum, după cîteva zile, înțeleg deja totul. Dar acest lucru nu s-a întîmplat imediat. La început, nu mi-a venit să cred, pentru că într-o perioadă foarte scurtă de timp, s-au acumulat multe gînduri și emoții diferite. Și oboseala, desigur, s-a făcut simțită. Cele mai multe greutăți în timpul competiției s-au datorat căldurii, umidității și pauzelor scurte dintre competițiile semifinale și finale. Mergi la primul start, te odihnești o oră și jumătate, apoi al doilea start. Acest lucru este greu, având în vedere că la alte campionate diferența dintre curse nu este calculată în ore, ci în zile", a spus Serghei Tarnovschi.

Vorbind despre sentimentele pe care le-a avut în momentul în care a trecut linia de sosire, canoistul moldovean care a cîștigat medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo a spus: "Primul gînd pe care îl ai în acest moment este: "În sfîrșit s-a terminat, acum poți să te odihnești". Etapa de pregătire, etapa competițiilor - toate acestea necesită multă forță fizică și morală. Prin urmare, în ciuda romantismului momentului, nu te gîndești la cît de frumos este totul, ci la odihnă, la recuperare. Există un imens sentiment de ușurare asociat cu faptul că totul s-a terminat și cu faptul că toate eforturile au fost justificate. Ai o medalie".

Întrebat dacă este deranjat de faptul că datorită popularității sale, în ultimele zile fotografiile lui Serghei Tarnovschi sînt peste tot: pe rețelele de socializare și în mass-media locală, sportivul a răspuns că nu folosește rețelele sociale atît de activ.


"Nu postez fotografii în mod special, nu sunt o astfel de "personalitate media". Dacă am timp liber, pot intra douăzeci de minute, dar nu pot sta acolo toată ziua. În general, înainte de competiție eu opresc Facebook, Instagram și alte rețele sociale, pentru a nu mă împiedica să mă concentrez. Aceasta este o pierdere inutilă de timp. De obicei prefer să petrec acest timp la plimbare sau la antrenament și pregătirea pentru aceasta", a spus medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?