X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Serghei Tarnovschi, moldoveanul medaliat la Jocurile Olimpice, întîmpinat cu aplauze la Chișinău

12 aug. 2021,, 12:41   Sport
5579 0

Medaliatul cu bronz olimpic la proba de canoe sprint pe distanţa de 1000 de metri a fost aşteptat, la Aeroportul din Chișinău, de sportivi, prieteni şi apropiaţi, care i-au înmînat numeroase buchete de flori.

De asemenea, prietenii lui Tarnovschi l-au întîmpinat cu pîine și sare, ca pe un adevărat erou național. Cu medalia de bronz la gît, canoistul a apărut zîmbitor, iar la un moment dat a deschis o sticlă de vin spumant și a băut din ea. Pentru succesul de la Jocurile Olimpice, Serghei se va alege din partea statului cu 2.000.000 de lei, scrie SHOK.md.

„Această medalie este dovada că am reuşit să repet performanţa de acum cinci ani. Nu voi merge în nicio vacanţă. Urmează să mă pregătesc de Campionatul Mondial. În Japonia m-am confruntat mai mult cu problemele legate de vreme şi de bătăile vîntului”, a declarat medaliatul.

Antrenorul sportivului este mîndru de elevul său, chiar dacă avea așteptări și mai mari.

„Mă aşteptam să aibă o evoluţie şi mai bună. Medalia de aur nu ar fi fost o surpriză. Acum nu trebuie să căutăm scuze, ci să muncim în continuare pentru alte victorii”, a subliniat preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.


Serghei Tarnovschi a înregistrat cea mai bună performanță dintre reprezentanții Moldovei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care s-au încheiat recent, acesta reușind să urce pe podium. Un alt reprezentant bine calificat este Victor Ciobanu, care a ajuns pe locul 5 la JO la lupte în stil greco-roman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?