Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Serghei Tarnovschi a vorbit despre motivație și pregătire pentru Cupa Mondială

11 aug. 2022,, 14:00   Sport
2438 0

Canoistul din Moldova Serghei Tarnovschi, cel care a devenit campion mondial la caiac și canotaj (5000 de metri), a revenit în Moldova. Într-o conferință de presă din 11 august, el și antrenorul său Ncolae Juravschi au vorbit despre modul în care sportivul se pregătea de competiție, despre cum Maia Sandu i-a scris mesaje de felicitare și de ce statul nu trebuie să uite de sportivi, scrie newsmaker.md

Campion mondial de 8 ori la caiac și canotaj, președintele Comitetului Național Olimpic Nicolae Juravschi, care este și antrenorul lui Tarnovschi, a spus că federația ar trebui să lucreze în continuare mult la dotarea tehnică și componenta psihologică a sportivilor.

„Sîntem o țară care aproape că nu are piste de canotaj, dar pentru acest Mondial ne-am pregătit pe ape unde nu sînt condiții. Ne-am antrenat la Ghidighici. Aici mai avem de muncit, pentru că este imposibil să lupți cu țări mari și puternice, „monștri” în acest sport, fără a avea condiții bune pentru antrenamentul sportivilor”, a spus Juravschi.

Serghei Madrigal, adversarul său din Cuba, l-a “urmărit” pe Serghei întreaga distanța, totuși, în final sportivul nostru a reușit să-l depășească cu 7 sutimi de secundă. Serghei spune că a fost o cursă încordată și la linia de sosire, așa cum spunea el, îl aștepta „demontarea”.

A deveni campion mondial la o distanță de 5 kilometri este foarte dificil, crede Tarnovschi. Răspunzînd la întrebarea lui NM despre planurile de viitor și motivație, sportivul a spus că intenționează să-și „depășească” antrenorul la medalii și să obțină rezultate la alte distanțe. Prin urmare, Tarnovschi intenționează să dedice antrenamentele ulterioare pregătirii pentru viitorul Campionat European.


Vorbind despre decorații și premii de la stat, sportivul a remarcat că acestea sînt de obicei înmînate la sfîrșitul anului, dar a adăugat că a primit un mesaj de felicitare de la președintele Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?