Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Selecţionerul Angliei crede că jucătorii trebuie să renunțe la social media

28 mar. 2021,, 16:00   Sport
2571 0

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că jucătorii ar trebui să ia în calcul varianta de a urma exemplul lui Thierry Henry, şi anume să renunţe la social media, informează skysports.com.

Henry a anunţat, vineri, că renunţă la social media în semn de protest, deoarece rasismul şi bullying-ul de pe aceste platforme “sînt prea toxice pentru a fi ignorate” şi cei care ar trebui să ia măsuri nu fac nimic, potrivit news.ro.

Southgate a spus că el însuşi a luat decizia de a renunţa la reţelele de socializare atunci cînd a devenit antrenorul naţionalei under 21 a Angliei, în 2013, deoarece nu a vrut să citească mesajele jignitoare care i-ar fi putut fi adresate. Selecţionerul Angliei este îngrijorat de impactul pe care interacţiunile negative îl pot avea asupra jucătorilor, însă a precizat că nu le va intersice fotbaliştilor social media la Campionatul European.

Întrebat în legătură cu decizia lui Thierry Henry de a renunţa la social media, el a afirmat: “Înţeleg total atunci cînd oamenii decid să renunţe la aceste platforme, deoarece companiile responsabile nu par să controleze ce se întîmplă. Cred că este un subiect la care trebuie să se gîndească toţi jucătorii şi oamenii importanţi care pot primi acel tip de atenţie negativă. Nu este vorba doar de oameni celebri, sînt copii care sînt victimele bullying-ului online. Este un subiect de gîndire pentru toţi: vrei să te pui într-o astfel de situaţie? Cînd sînt în cantonament, încerc că mă rup de toată media din exterior, ceea ce nu este grozav din punctul de vedere al informării despre ce se întîmplă în lume. Dar lumea este un loc mai frumos dacă nu primesc acea negativitate. Cred că este absolut ceva ce pot lua în calcul jucătorii noştri”.

Southgate a vorbit şi despre cum se comportă fotbaliştii în vestiar după meciuri. “Cred că dacă vorbeşti cu fiecare antrenor din ţară, una dintre cele mai mari îngrijorări ale sale este că jucătorii merg în vestiar după meci şi stau pe telefoane. Este un moment vulnerabil pentru oameni, dacă tocmai ce au jucat un meci şi sînt obosiţi. Ce fel de voci ascultă?”, a spus tehnicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?