X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Se știe suma oferită pe Manchester United de cel mai bogat britanic

16 feb. 2023,, 22:30   Sport
1668 0

În aceeași zi cu plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United, care a avut loc pe 22 noiembrie 2022, proprietarii s-au decis să scoată clubul la vînzare.

De atunci, au existat mai multe zvonuri, însă trei potențiali cumpărători insistă. Primul dintre aceștia este Jim Ratcliffe, al doilea dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie.

Astfel, potrivit jurnalistului Santi Aouna, suma maximă pe care acesta ar urma să o ofere este de 4 miliarde de euro. Ratcliffe, deținătorul gigantului Ineos, e cel mai bogat om din Marea Britanie din 2018, cu o avere de aproape 30 de miliarde de euro.

Însă Manchester United mai are doi "pețitori".

După oferta lui Ratcliffe, a urmat cea a emirului Qatarului, Tamim bin Hamad al-Thani, nimeni altul decît cel care deține și PSG. Acesta ar vrea să facă un artificu pentru ca UEFA să-i permită să aibă două echipe care să poată juca una împotriva celeilalte în cupele europene.


După cele două oferte, mai există interes și din partea lui Elon Musk. Patronul de la Tesla ar vrea să cumpere acțiunile de la familia Glazer pentru aproximativ 5 miliarde de euro. Numai că suma cerută era, în noiembrie 2022, de 6.7 miliarde de euro.

Rămîne de văzut cum se va termina această tranzacție, însă dintre cei trei potențiali "clienți", cea mai mare sumă este dispus să o ofere emirului Qatarului.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?