X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Arabia Saudită ar putea găzdui Campionatul Mondial la fotbal în 2030

16 iul. 2021,, 20:35   Sport
2088 0

Arabia Saudită este dispusă să cheltuiască sume colosale pentru a duce suprema competiție a fotbalului mondial în Golf, iar pentru a avea șanse și mai mari de izbîndă ar dori alianța cu o țară cu mare tradiție în sportul rege.

Conform The Athletic, Italia este țara alături de care saudiții vor să găzduiască mondialul de peste 9 ani. Deși distanța dintre cele două țări este imensă, peste 3600 de kilometri distanță, acest lucru nu este văzut ca un impediment de arabi, care cu siguranță vor fi dispuși să acopere orice cheltuială suploimentară legată de acest lucru.

Sursa citată notează că saudiții au luat în calcul astfel de parteneriate cu Egipt sau Maroc, dar cele două țări din nordul Africii nu dispun de resursele materiale pentru a crea infrastructura necesară pentru o asmenea întrecere.

Influența Arabiei Saudite asupra lumii sportive a crescut în ultimii ani, investind peste 1,5 miliarde de $ în organizarea mai multor evenimente, printre care meciul de box dintre Anthony Joshua și Andy Ruiz Jr în decembrie 2019, turneul de golf European Tour, Raliul Dakar sau o etapă din Campionatul Mondial de Formula 1.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?