COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șapte antrenori vor primi indemnizații pe viață

Șapte antrenori vor primi indemnizații pe viață

Antrenorii Alexandru Chirpicenco, Gheorghe Guțu, Petru Caduc, Evghenii Cristi, Nicolae Oriol, Mihail Rusu și Petru Marta vor primi, cu începere de la 1 martie curent, indemnizații pe viață.

Ei vor fi remunerați pentru performanțele înregistrate cu elevii săi la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene, conform Legii nr. 297/2018 adoptată de Parlamentul țării anul trecut. ”Mă bucur că sînt apreciat nu doar ca performer, dar și ca antrenor”, a declarat pentru agenție dublul campion european, premiant la Mondialele de lupte libere, Petru Marta, care a educat-o pe Natalia Budu, medaliată cu bronz la Europenele de la Dortmund (2011), transmite Noi.md cu referire la Moldpres.

Toate dosarele pretendenților de a primi rente viagere sînt înaintate inițial la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC). ”Toate sînt analizate cu minuțiozitate, pentru că este vorba despre bani publici”, a precizat secretarul de stat în domeniul sportului la MECC, Ion Gheorghiu.


După examinarea lor la MECC, acestea sînt verificate și la Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Prin Hotărîrea de Guvern nr. 642 din 17 decembrie trecut, publicată în Monitorul Oficial la 20 decembrie, a fost aprobat Regulamentul privind modul de calcul și de plată a indemnizației viagere a antrenorilor performerilor.

Ei pot emite pretenții de a o încasa în cazul în care au educat medaliați la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Europene la discipline olimpice. La stabilirea indemnizației viagere se va ține cont, în special, de următoarele criterii de apreciere: antrenorii să aibă minimum 20 de ani vechime a stagiului de muncă, să pregătească performerii, cel puțin, patru ani înainte ca ei să obțină medalii la competițiile sus-menționate, să atingă vîrsta de pensionare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load