Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Rusia va fi lipsită de dreptul de a organiza competiții internaționale

27 feb. 2018,, 17:35   Sport
2883 1

De pe data de 1 aprilie 2018 Rusia își va pierde dreptul de a organiza competiții internaționale la serie de discipline sportive. Informația a fost făcută publică marți, 27 februarie, de "Championships.com".

A fost menționat faptul că la sfîrșitul lunii decembrie 2017, pe site-ul Agenției Mondiale Antidoping (în engleză World Anti-Doping Agency, prescurtat WADA) a fost publicat Standardul Internațional de Conformitate cu Codul Organizației. Din partea rusă, acesta a fost semnat de Agenția Rusă Antidoping (RUSADA), recunoscută în prezent ca necorespunzătoare standardelor.

De acum înainte, cererile pentru organizarea campionatelor mondiale și a altor competiții majore vor fi acceptate numai de la acele țări ale căror guverne au ratificat, acceptat, aprobat Convenția UNESCO sau s-au alăturat acesteia, iar Comitetele Naționale Olimpice și Organizațiile Naționale Antidoping au fost recunoscute ca corespunzătoare Codului în cauză. Deoarece RUSADA nu respectă standardele WADA, Federațiile Internaționale nu-i pot acorda Rusiei dreptul de a găzdui turnee mari.

Asupra competițiilor, contractul pentru desfășurarea cărora a fost deja semnat (spre exemplu, Cupa Mondială de Fotbal), interdicția nu se aplică. În plus, nu vor intra sub incidența noului standard turneele, organizate de organizații, care nu au semnat Codul WADA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal, Euroliga de Baschet, promoțiile Mixed Martial Arts - MMA). Astfel, desfășurarea în Rusia a meciurilor de fotbal pentru Cupele Europei nu este amenințată.

În noiembrie 2017, WADA nu a restabilit în drepturi RUSADA. Acest lucru s-a întîmplat din două motive: organizația rusă nu a fost de acord să recunoască existența unui sistem de doping în țară la nivel de stat și nu a oferit acces la probele sigilate din Laboratorul Antidoping de la Moscova.


Activitatea RUSADA a fost suspendată în noiembrie 2015, cînd WADA a recunoscut că aceasta nu corespunde Codului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?