COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2823
Puterea stiri: 6282
Coronavirus stiri: 7247

Rusia – Danemarca 1-4, în grupa B de la EURO 2020

22 iun. 07:26   Sport
1352 1

Naţionala de fotbal a Danemarcei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a învins clar echipa Rusiei, cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în ultimul său meci din Grupa B a turneului final.

Danezii au obţinut calificarea după o victorie spectaculoasă, fiind ajutaţi şi de Belgia, care a învins Finlanda.

După eşecuri în primele două meciuri din grupă, un 0-1 cu Finlanda, în condiţii speciale, şi 1-2 cu Belgia, Danemarca a cîştigat în faţa Rusiei prin golurile înscrise de Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79), Joakim Maehle (82), respectiv Artem Dziuba (70 - penalty).

Meciul a început cu Rusia într-o apărare supraaglomerată şi cu danezii încercînd să găsească breşe pentru a pătrunde spre poarta lui Safonov.

Oaspeţii au fost cei care au avut prima mare ocazie a partidei, în min. 18, la pătrunderea lui Golovin, al cărui şut a fost respins de Schmeichel cu picioarele.


Gazdele au avut prima oportunitate notabilă abia în min. 29, cînd şutul de la distanţă al lui Hojbjerg s-a dus pe lîngă poartă.

Danemarca a deschis scorul în min. 38, prin Damsgaard, cu un şut de la 20 de metri, după ce l-a evitat de Djikia. Damsgaard este cel mai tînăr marcator danez în istoria participărilor la EURO, la vîrsta de 20 de ani şi 353 de zile.

Danezii au mai avut o oportunitate înainte de pauză, la un corner, dar mingea recentrată de Vestergaard nu a putut fi ajunsă de Delaney.

Gazdele au fost în continuare la cîrma jocului şi în repriza secundă, cu urechea la meciul de la Sankt Petersburg, unde aşteptau un gol salvator al Belgiei.

Danemarca şi-a dublat avantajul în min. 59, prin golul lui Poulsen, care a marcat simplu după o gafă de proporţii a lui Zobnin.

După ce Dolberg (64) a fost deposedat in extremis de Mario Fernandes în careul Rusiei, echipa antrenată de Stanislav Cercesov a primit penalty la un duel între Sobolev şi Vestergaard, în careul celălalt. Dziuba a marcat cu siguranţă (70) şi jocul era în continuare pe muchie de cuţit.

Finalul a aparţinut gazdelor, care au reuşit să mai marcheze de două ori şi să cîştige fără emoţii, într-o atmosferă fantastică, după ce şi Belgia a înscris contra Finlandei.

Safonov a reuşit doar să limiteze proporţiile scorului, apărînd şutul de la distanţă Hojbjerg (76), apoi lovitura de cap a lui Christensen (79).

Christensen (79) a înscris cu un şut de la distanţă, după două mingi respinse de Safonov, trimise de Braithwaite şi Dolberg.

Danemarca a închis tabela prin Maehle (82), cu un şut de la 16 metri, pe contraatac.

Danemarca nu mai trecuse de faza grupelor la EURO din 2004.

Danezii au ocupat locul al doilea în grupă, cu 3 puncte (+1), după Belgia (9 puncte), dar înaintea Finlandei, 3 puncte (-2), şi a Rusiei, 3 puncte (-5). Pentru că trei echipe aveau acelaşi număr de puncte, departajarea s-a făcut în urma unui clasament între ele.

În optimi, Danemarca va juca împotriva Ţării Galilor, pe 26 iunie, la Amsterdam.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽