X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Roger Federer a plîns în hohote la meciul de retragere

24 sep. 2022,, 09:45   Sport
3252 0

Marele campion elvețian a făcut echipă cu eternul său rival, Rafael Nadal, în ultimul meci din carieră, la Laver Cup, transmite digisport.

Federer şi Nadal au fost învinşi, în arena O2 de la Londra, de americanii Jack Sock şi Frances Tiafoe, scor 6-4, 6-7 (2), 9-11.

La finalul partidei, Federer a fost îmbrăţişat şi aplaudat de colegii săi din Team Europe, dar şi de adversarii din Team World şi a fost ovaţionat de public.

"Swiss Maestro" a plîns ca un copil, minute în șir pe teren, înconjurat de marii săi rivali și colegi din Team Europe, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray.

Laver Cup, Tennis Tournament, Day One, 02 Arena, London, UK - 23 Sep 2022


"O să trecem cumva prin interviul ăsta. A fost o zi minunată. Le-am spus băieților că sînt foarte fericit, nu sînt trist. Mă simt fantastic să fiu aici. M-am bucurat enorm pentru că tot ce am făcut aici a fost pentru ultima dată. Să-i am alături pe toți acești băieți minunați, familia mea, mă gîndeam că se va întîmplat ceva neprevăzut din punct de vedere fizic, dar totul a mers foarte bine. A fost incredibil că am putut juca alături de Rafa, în fața lui Rod Laver, lui Stefan Edberg.

Laver Cup Tennis 2022, Day One, London, O2 Arena , London, UK - 22 September 2022

E incredibil. Nu am vrut să mă simt singur pe teren, dar să spun adio tenisului în echipă a fost mereu ceea ce mi-am dorit. Fiind în echipă cu Novak, Casper, Rafa, Matteo, Stefanos, băieții din echipa Lumii, a fost o mare plăcere. Se simte ca o sărbătoare pentru mine, e exact ce mi-am dorit. Nu ar fi trebuit ca a mea carieră să fie așa, nu mă gîndeam că voi ajunge să fiu cine sînt. Eu doar mă bucuram că joc tenis. A fost o poveste fantastică, aș repeta-o oricînd. A fost incredibil, a fost distractiv. Înseamnă enorm să vă am alături și nu numai pe voi, pe toți fanii din toată lumea.

Laver Cup Tennis 2022, Day One, London, O2 Arena , London, UK - 22 September 2022

Chiar trebuie să vorbim de echipa mea? Măcar pot să vorbesc. În viziunile mele, nu puteam să vorbesc din cauza emoțiilor. I-am avut alături în ultimii 30 de ani, toată lumea e aici, fetele, băieții, soția mea. Mirka putea să îmi spună să mă opresc cu mult timp în urmă, dar m-a ajutat să continui, să am o carieră atît de lungă. Îți mulțumesc! Le mulțumesc părinților mei, a fost o noapte fantastică, vă mulțumesc!", a spus Roger Federer, la finalul ultimului meci din carieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав